6929525069?profile=RESIZE_710xWe are Family!” – zo luidt het motto van Serfaus-Fiss-Ladis. En met een reden. Want de vakantieregio hoog boven in het Inntal in Tirol biedt oneindig veel sport-, spel-, genots- en ontspanningsmogelijkheden – perfect voor uw eerste bergvakantie met de kinderen! De eerste vakantie met kinderen is voor iedereen een bijzondere belevenis! Maar sommige ouders maken zich over deze eerst keer ook zorgen: vervelen de kinderen zich niet tijdens eentonige wandelingen? Kunnen we ook een keertje met z‘n tweeën gaan fietsen? Mogen de kinderen wel ravotten in de accommodatie? En wat moeten we doen als het regent? Geen probleem in Serfaus-Fiss-Ladis! De drie bergdorpen hebben zich immers helemaal aangepast aan gezinsvakanties. Vijf redenen waarom de eerste bergvakantie met kinderen hier gegarandeerd slaagt:

De drie dorpen hebben zich volledig gericht op gezinnen
Of het nu voor het eerst met de pasgeboren baby is of misschien de laatste keer met de opgroeiende tiener: een gezinsvakantie brengt ouders en kinderen bij elkaar. Maar de infrastructuur moet passen – en voor iedereen het maximale bieden: spanning voor de kleinsten. Ontspanning voor de groten. Actie om je zenuwen op de proef te stellen. En rust om diep adem te halen. Dit is allemaal in overvloed aanwezig in Serfaus-Fiss-Ladis. Het motto luidt niet toevallig “We are Family!”. De vakantieregio heeft immers een groot hart voor kinderen – en trekt groot en klein aan met zijn uitzonderlijk gezinsvriendelijke infrastructuur. Gemeenschappelijke vakantiebelevenissen lijmt de familiebanden nog harder dan secondelijm.

6929548485?profile=RESIZE_710x

Perfecte kinderopvang voor baby’s en peuters
Op vakantie willen de twee volwassenen ook wel eens wat tijd zonder de kinderen doorbrengen. Het is daarom eens zo belangrijk dat de ouders er honderd procent zeker van zijn dat hun kinderen in goede handen zijn. Zo kunnen mama en papa er ook eens op uittrekken voor een dagje wandelen zonder kinderen – met een gerust geweten en gevoel. En terwijl de ouders met behulp van de lift een bergtop beklimmen, spelen, ravotten en razen de kinderen onder professionele begeleiding en beschermd door de twee mascotten marmot “Murmli” en koe “Berta” in de twee kinderclubs Murmli-Club in Serfaus en Mini&Maxi Club in Fiss-Ladis. Trouw aan het motto: “De natuur is beter dan alle andere animatoren”. ’s Middags komt het gezin dan samen om een hapje te eten – en iedereen vertelt over hun voorbije avonturen. En ’s avonds? Dan ontspannen mama en papa nog met een goed glas wijn. Een gezinsvakantie doet iedereen deugd!

Wat kinderen willen: bergbelevenis in plaats van een frustrerende wandeling
Tijdens een gezinsvakantie samen kunnen de ouders, die in het dagelijkse leven vaak gestrest zijn, eindelijk weer diep ademhalen. En de kinderen krijgen dat wat ze het liefste willen: plezier, spanning – en misschien zelfs chocolade! Maar eerst werken voor de ontspanning. Maar dan zo verpakt dat de kleintjes het niet merken. Dus hop naar het Piratenpad, het Heksenpad of het Onderzoekerspad. Deze drie themapaden werden door de Oostenrijkse kinder- en jeugdboekenauteur Thomas Brezina speciaal voor de Tiroolse vakantieregio ontworpen. Nog niet genoeg? Wat dacht je dan van een uitstap naar het Wodepark? Het mysterieuze bos rond het Wodebad en de Wodetoren in Ladis herbergt niet alleen een mysterieuze geschiedenis over de reus Wode, maar ook een groot belevenispark met wonderbaarlijke fauna en flora. In Serfaus-Fiss-Ladis wordt het echt nooit saai!

6929571101?profile=RESIZE_710xUnieke actie in de Alpen voor grotere kinderen en tieners
Het is niet voor niets dat Serfaus-Fiss-Ladis een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor gezinnen is in de Alpen. Zes voorbeelden: met de Gezinsscoaster Schneisenfeger bij Alpkopf boven Serfaus vliegen groot en klein tegen 40 km/u van de top naar Belevenispark Hög. Op de XXL-schommel Skyswing en in de Fisser Flieger worden de zenuwen van grote en kleine helden op de proef gesteld. En in het mineralen- en fossielenparadijs Georama Lassida op een hoogte van 2.350 meter boven de zeespiegel, in de Kindermijn bij Fisser Joch en in het klimbos X-Trees gaat het avontuur in Serfaus-Fiss-Ladis nog verder. U mag aan “We are Family!” dus ook “We are Action!” toevoegen!

Berg-, fiets- en zwemlandschappen: extra veel ruimte voor ouders die willen uitrusten van de dagelijkse beslommeringen
In Serfaus-Fiss-Ladis geldt: een korte rit naar vakantieplezier. Zodra de auto boven is, op een hoogte van 1.400 meter, kan deze meteen in zomerslaap. De wandelwegen en liften vertrekken meestal vlakbij de accommodatie. Wie naar het naburige dorp wil, die neemt wandelbus of gondellift – gratis dankzij de “Super. Sommer. Card.”. Over gondels gesproken: Serfaus-Fiss-Ladis is bekend voor zijn eindeloze netwerk van mountainbikeroutes – en zijn Bikepark van wereldklasse. Hier krikken kleine en grote fietshelden hun adrenalinepeil weer op. En ’s avonds: naar de sauna, Whirlpool & Co.!

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE