3663412787?profile=RESIZE_710xWie op Salt Lake City Airport arriveert, rijdt in ongeveer een half uur naar zes indrukwekkende skigebieden – in de Verenigde Staten ski resorts genoemd. Deer Valley, Brighton, Park City Mountain, Snowbird en Solitude zijn indrukwekkende, uitgestrekte sneeuwspeeltuinen voor de wintersporter die eens een keer wat anders wil.

3663417492?profile=RESIZE_710x

De hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah (foto boven) is het perfecte uitgangspunt voor een skivakantie in een van de omringende skigebieden, maar ook als stedentripbestemming heeft Salt Lake City alles in huis. Zo kun je een bezoek aan de mormoonse Salt Lake City Temple brengen of een wandeling maken langs de vele andere indrukwekkende gebouwen in de stad.
Sportliefhebbers wonen een basketbalwedstrijd van de Utah Jazz bij of zetten voet op de heilige grond rond de Olympic Oval, waar Nederlandse schaatsers tijdens de Olympische Spelen van 2002 record na record verbroken. Salt Lake City werd in 1847 door een groep van 148 mormonen onder leiding van Brigham Young gesticht aan de oevers van het Great Salt Lake. Dit zoutwatermeer heeft een oppervlakte van maar liefst 5.100 vierkante kilometer en is daarmee het grootste op het westelijk halfrond.

Lees het hele artikel on reismagazine Onontdekte Plekken. Bestellen kan hier.

3651499963?profile=RESIZE_710x

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE