6899724866?profile=RESIZE_710x© Jonas Ginter / BTZ Bremer Touristik-Zentrale

Op stedentrip naar een historische Hanzestad? Op zo'n vier uur rijden van Utrecht ligt de CityZapper Dream Destination Bremen. Deze stad ligt in Noord-Duitsland en vormt samen met Bremerhaven de Vrije Hanzestad Bremen. Bremer straatmuzikanten, prachtige musea en een geweldige ligging aan de Wezer: Bremen heeft veel te bieden!

Cultureel, maritiem en groen
Bremen is een culturele stad - en niet alleen dankzij het culturele erfgoed rond de historische Marktplatz. Op eigen houtje de stad verkennen kan gemakkelijk met een gratis audiogids die je langs de Marktplatz, Schnoor, Böttcherstraße en Schlachte leidt. Een andere mogelijkheid is om - op afstand en met koptelefoon - deel te nemen aan een begeleide stadstour. Uitgewandeld? Begeef je dan naar de Schlachte Weserpromenade, waar je kunt ontspannen bij een van de biertuinen of restaurants, terwijl je uitkijkt op de schepen die voorbij varen. Of kom tot rust in een van de vele parken, het platteland van Blockland of het schiereiland Stadtwerder. Het is ook mogelijk om te zwemmen in de Stadtwaldsee in Bremen of in de Kleine Weser-oever van de rivier.

6899745264?profile=RESIZE_710x© Ingo Wagner/WFB Wirtschaftsförderung Bremen

Verken de stad te voet
Bremen kan gemakkelijk te voet worden verkend. Dus trek stevige schoenen aan en ga op pad. De wandeling ‘Old town and Viertel’ is vooral geschikt voor diegenen die niet alleen geïnteresseerd zijn in het historische Bremen, met zijn marktplein, Böttcherstrasse en de Schnoorwijk, maar ook in de trendy wijken. Hier tref je naast oude huizen ook galerijen, street art en gezellige bars. Of maak een wandeling door het Bürgerpark en het aangrenzende stadsbos (Stadtwald), die samen het groene hart van Bremen vormen.

6899765692?profile=RESIZE_710x© Ingo Wagner/WFB Wirtschaftsförderung Bremen

Derde fietsstad van Europa
Naast wandelen, kun je uiteraard ook de fiets pakken. De stad beschikt namelijk over meer fietspaden dan de meeste andere steden in Duitsland. Dit is echter niet de enige reden waarom fietsen in Bremen een waar genoegen is. De vele parken en groene ruimtes en de bijna volledige afwezigheid van heuvels maken het de perfecte plek voor fietstochten met het hele gezin. Er zijn er verschillende langeafstandsfietsroutes te volgen, waarvan delen ook geschikt zijn voor eendaagse fietstochten. Zo kun je de 125 km lange Wümme-fietsroute volgen, die Bremen met de Lüneburger Heide verbindt. Een andere aanrader is de Weser-fietsroute, die de rivier de Weser door zes verschillende regio’s volgt.

Bezoek interessante musea
Ook liefhebbers van musea zitten goed in Bremen. Bewonder meer dan 600 jaar aan kunst van artiesten als Vincent van Gogh, Claude Monet en Max Beckmann in de Kunsthalle Bremen. Het Übersee-Museum neemt zijn bezoekers mee op een afwisselende reis door alle continenten. In het Universum kun je je onderdompelen in de wetenschap en allerlei experimenten doen, verdeeld over de thema’s mens, natuur en techniek. Botanika is - zoals de naam al doet vermoeden - een botanische tuin, met daarbij een groen ‘discovery centre’.

6899783865?profile=RESIZE_710x© Jonas Ginter / BTZ Bremer Touristik-Zentrale

Culinair genieten
Een stedentrip is uiteraard niet compleet zonder te genieten van het culinaire aanbod. Of het nu om koffie, bier, chocolade of iets hartigs gaat: je kunt het hier allemaal proeven. Dankzij de vele restaurants, bars, cafés en lokale producenten is er geen gebrek aan plekken om te genieten van de fijnere dingen in het leven. Onmisbaar is de Ratskeller, waar al sinds 1409 wijn wordt geserveerd. Vandaag de dag serveert het restaurant ook traditionele gerechten en beslaat de wijnkaart meer dan 70 pagina’s, met 650 heerlijke variëteiten om uit te kiezen.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE