8152328871?profile=RESIZE_710xDe twee charmante steden, Chiang Khan (openingsfoto) in Loei en Nan Old City in Nan, hebben een welverdiende plek in de 2020 Sustainable Top 100 Destinations bemachtigd. De Top 100 wordt elkaar jaar samengesteld door non-profit organisatie Green Destinations en partners met als doel om good practices op het gebied van duurzaamheid van opkomende en gevestigde bestemmingen onder de aandacht te brengen. De bestemmingen zijn geselecteerd op basis van hun betekenisvolle stappen op het gebied van duurzame ontwikkeling van toerisme.

“Opgenomen worden in de Top 100 van de meest duurzame bestemmingen is het bewijs van de onvermoeibare inspanningen van de lokale gemeenschappen, onze bezoekers en iedereen die betrokken is in zowel Chiang Khan als Nan Old City om duurzame toeristische activiteiten te garanderen”, aldus Dhr Yuthasak Supasorn, gouverneur bij Tourism Authority of Thailand (TAT). “De onderscheiding dient ook als een aanmoediging voor beide bestemmingen om zich te blijven houden aan hun principes op het gebied van duurzame ontwikkeling van toerisme. “

Uitwisselen van ervaringen
De 2020 Sustainbale Top 100 Destinations is dit jaar voor de 6e keer samengesteld door Green Destinations gevestigd in Leiden. Bestemmingen worden genomineerd op basis van 30 kerncriteria op het gebied van duurzaamheid van de Green Destination Standard, erkend door het Global Sustainable Tourism Council (GSTC), en een Good Practice verhaal over duurzaamheid van de bestemmingen. Geselecteerde bestemmingen worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Global Green Destination Days conferenties om hun verhalen te presenteren en ervaringen uit te wisselingen over hoe bestemmingen zich beter en duurzamer kunnen inzetten voor lokale gemeenschappen en reizigers. Dit jaar vonden de conferenties online plaats.

Authentiek genieten in Chiang Khan
Chiang Khan ligt in het ongerepte noorden van Thailand in de provincie Loei en is een lieftallige stad aan de Thaise oever van de Mekong rivier. Het heeft een authentieke uitstraling en hier genieten reizigers van een bezoek bij een prachtige tempel in Laotiaanse stijl, een boottocht over de Mekong-rivier of de zonsondering langs de boulevard. ’s Avonds leeft de stad helemaal op met de populaire avondmarkt met heerlijk eten, handgeweven kleden en mooie souvenirs.

8152330670?profile=RESIZE_710x

Verborgen parel van Noord-Thailand
Nan Old City (foto), gelegen in de noordelijke provincie Nan, is een stukje Thailand waar het grote publiek nog niet bekend mee is. Nan staat bekend als slow life city en biedt de ideale omgeving om tot rust te komen met een groot en bijzonder aanbod aan tempels met eeuwenoude muurschilderingen en uitgestrekte nationale parken. Dwars door de provincie stroomt de Nan-rivier. Jaarlijks vinden hier drakenbootraces plaats, wanneer het waterpeil op het hoogst is.

Thailand verwelkomt haar reizigers
Sinds 1 oktober heeft Thailand haar grenzen weer geopend voor overwinteraars met behulp van de Special Tourist Visa. Bij aankomst op Phuket moet iedereen minimaal 14 dagen in quarantaine, waarna ze vervolgens nog tot 360 dagen in het tropische land mogen verblijven. Meer informatie over het verkrijgen van het visa en alle regels waar je aan moet voldoen, kun je hier vinden.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel