8154595461?profile=RESIZE_710xDobberen in de infinity pool van het Sorano Hotel in Tokyo, uitkijken over Osaka vanaf de 31e verdieping van het eerste W Hotel van het land of rondwandelen met Mario en Luigi in het Super Nintendo World in Universal Studios Japan. In Japan staan de ontwikkelingen geen moment stil. Dit jaar openden al verschillende designhotels hun deuren en in 2021 komen daar nog meer mooie nieuwe projecten bij. Kengo Kuma, één van de belangrijkste Japanse architecten van dit moment, laat weer van zich horen met het ontwerp van zowel het excentrieke Ace Hotel Kyoto als het harmonieuze Fufu Nara Hotel, waar door hetzelfde merk ook pas het gloednieuwe Fufu Nikko Hotel is geopend. Ook heel bijzonder is het Deens-Japanse Hygge Circles Ugakei by Nordisk, een natuurverblijf in de bergen van Inabe, dat in het voorjaar van 2021 geopend wordt. Voor een bezoek aan het Nagasaki Hilton is het even lang geduld hebben, ook daar worden de eerste gasten volgend voorjaar verwelkomd.

8154596469?profile=RESIZE_710x

Zen in 2020
In Tokyo is het afgelopen jaar het Sorano Hotel geopend, een idyllische plek waar luxe met het concept van Well-Being centraal staat met inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Gelegen op slechts 30 minuten afstand van Shinjuku, biedt het hotel een "Well-being Short Trip" aan die gasten toelaten om te kunnen ontsnappen aan hun drukke leven en helemaal tot rust komen in de spa, de hot springs en de infinity pool. In de Kansai regio is er dit jaar ook heel wat gebeurd op hotelgebied. Wie de ontwerpen van Kengo Kuma wel eens in het echt wil zien heeft er nu twee nieuwe opties bij: het Ace Hotel Kyoto en Fufu Nara Hotel. Bij het Ace Hotel Kyoto ontwierp hij de uitgebreide structuur van het hotel en het in Los Angeles gevestigde Commune design werkte aan de traditionele maar opvallende interieurs rond het ontwerpconcept "East Meets West". Voel de warmte van de houten decors voor een ultiem zen gevoel in Fufu Nara, het eerste luxe resorthotel in Nara Park. Alle kamers beschikken over een privé onsen, een authentiek Japans bad dat wordt gevuld met water uit de hete bron. Ook het pas geopende Fufu Nikko Hotel beschikt over deze faciliteiten. Gelegen aan de voet van de prachtige bergen van Tamozawa, is het de ideale uitvalsbasis om te ontspannen in een van de warmtebronnen.

8154597462?profile=RESIZE_710x

Op avontuur in 2021
Het eerste W Hotel in Japan, ontworpen door een andere bekende Japanse architect Tadao Ando, komt volgend jaar naar Osaka. Het hotel krijgt 31 verdiepingen met meerdere restaurants en ambachtelijke cocktailbars. De Penthouse Suite biedt een panoramisch uitzicht over Osaka, een Zen-geïnspireerde tuin en platformbedden in Japanse stijl met geweven kunstwerken van de Nederlandse textielkunstenaar Sigrid Calon. En Nintendo-fans opgelet: in 2021 kun je zelf door je favoriete spellen rondlopen in het Super Nintendo World in Universal Studios Japan. Kom muntjes verzamelen, overal met je pet naar gooien en kruip echt achter het stuur in een Mario-kart. Een avonturenpark van een totaal andere orde is Hygge Circles Ugakei by Nordisk. Dit duurzame en circulaire verblijf in de bergen richt zich helemaal op jezelf opladen in de natuur met workshops, glamping en kampeermogelijkheden. Het opent volgend voorjaar, net als het gloednieuwe Hilton in upcoming reisbestemming Nagasaki. De havenstad is een combinatie Japanse en Westerse invloeden, wat zorgt voor een bijzondere sfeer.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel