Vanaf Groningen Airport naar het hart van Scandinavië

9492503455?profile=RESIZE_710xWintersport vieren in een winters sprookjeslandschap en dat op minder dan twee uur van Groningen Airport Eelde. Je ontsnapt de massa en reist comfortabel naar Scandinavian Mountains, in het hart van Scandinavië, voor een onbezorgde vakantie vol winterse avonturen.

9492504479?profile=RESIZE_710x

Trysil – net een sprookje
Trysil is een regio waar nog geen 7000 mensen wonen. Maar die wonen wel in een van de mooiste en grootste – en sneeuwzekere - skigebieden van Noorwegen. Trysil biedt wintersporters van alle leeftijden een gevarieerd aanbod pistes met afdalingen o.a. tussen de besneeuwde bomen door. Je ziet hier vooral stellen en gezinnen met oudere kinderen die zich prima vermaken op de piste, funpark of het snowboardpark. Skiën en snowboarden kan hier afgewisseld worden met ijsvissen, sneeuwschoenwandelen of met de sneeuwscooter of met husky’s op pad.
Lees meer >>

9492506492?profile=RESIZE_710x

Sälen – paradijs voor kinderen
Bijna iedere Zweed is in zijn leven wel eens in Sälen geweest. Het is dé skiregio van Zweden. De wintersportregio Sälen is uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en voor de beginnende wintersporter. Er zijn honderd pistes, waarvan ongeveer de helft groen, blauw en rood. De andere helft is zwart, dus ook de doorgewinterde skiër kan hier terecht. Wat eveneens door bezoekers gewaardeerd wordt, is dat het nooit heel druk is op de pistes. Buiten de pistes hoef je je niet te vervelen. Tot deze skiregio behoren de skiresorts Stöten, Hundfjället, Tåndadalen, Högfjället, Lindvallen en Kläppen.
Lees meer >>

Volop activiteiten en winteravonturen
Deze streek op de grens van Noorwegen en Zweden is een dunbevolkt gebied. Bosrijke heuvels en bergen bepalen het fraaie winterlandschap. De omgeving is uitstekend te verkennen tijdens een avontuurlijke tocht op sneeuwschoenen of tijdens een sneeuwscooter- of huskysafari. Het typisch Scandinavisch vrijetijdsgevoel wordt ‘Lek i snoen’ genoemd, oftewel: spelen in de sneeuw. En er valt hier heel wat in de sneeuw te beleven.
Bekijk hier meer >>

9492510072?profile=RESIZE_710x

Langlauf in het hart van Scandinavië
Noorwegen en Zweden zijn de landen waar langlauf als nationale sport geldt. Met alleen al in Noorwegen meer dan 10.000 kilometer aan loipes en sporen, die door een prachtig winterlandschap en schitterende natuur lopen, gelden Noorwegen en Zweden dan ook als paradijs voor liefhebbers. Ook de omgeving van Trysil en Sälen is talrijk op gebied van langlauf mogelijkheden. Sälen is zelfs de thuisbasis en het begin van 's werelds oudste, langste en grootste skimarathon - Vasaloppet.
Lees meer >>

9492510093?profile=RESIZE_710x

Schaatsen op natuurijs in Dalarna
In Nederland lukt het ons niet meer elk jaar om op natuurijs te schaatsen. Toch blijkt uit de schaatskoorts die velen oplopen in de kortstondige periodes dat er in Nederland weer wél geschaatst kan worden, hoe populair schaatsen op natuurijs is... In Zweden zijn er goede mogelijkheden de honger naar natuurijs te stillen... De liefhebber van natuurijs kan dus zijn hart ophalen in deze streek. Op een steenworp afstand van elkaar liggen meerdere goed geveegde schaatsbanen.
Lees meer >>

9492510667?profile=RESIZE_710x

Stöten, het leukste skigebied van Sälen
Stöten wordt door velen beschouwd als het beste en leukste skigebied van Sälen. Stöten is het meest noordelijk gelegen skigebied van Sälen en Stöten heeft ook de afdaling met het grootste hoogteverschil van 370 meter. De hoogte geeft natuurlijk een prachtig uitzicht over zowel de Zweedse als de Noorse bergen, het is prachtig om over de uitgestrektheid uit te kijken voordat je de piste op gaat. Maar in Stöten kom je niet voor alleen het hoogteverschil; er zijn hier goed doordachte kindergebieden en hellingen die bij iedereen passen, ongeacht de ervaring.
Lees meer >>

9492510897?profile=RESIZE_710x

Scandinavisch recept voor een onbezorgde kerst
De kerstperiode viert nergens zo’n hoogtij als in Scandinavië. De term Scandinavische kerst staat ergens voor. Maar waarvoor dan? Hoe maken Noren en Zweden de donkerste dagen van het jaar tot een feest? Maak kennis met de gebruiken en eetgewoonten in het Noorden van Europa.
Lees meer >>

9492513900?profile=RESIZE_710x

Scandinavian Mountains Airport
Binnen een paar uur in het winterse hart van Scandinavië staan? Dat kan deze winter vanaf Groningen Airport Eelde. BBI Travel biedt vanaf 19 december 2021 vliegvakanties naar de Scandinavian Mountains aan. De vliegduur van Eelde naar Scandinavian Mountains Airport is één uur en veertig minuten.
"We bieden onze reizigers een unieke belevenis in een winters sprookjeslandschap”, belooft BBI-directeur Henk van der Kooi. ,,Je ontsnapt aan de massa en reist behaaglijk en snel met Great Dane Airlines naar Scandinavian Mountains Airport, voor een onbezorgde vakantie vol winterse avonturen.”
Lees meer >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BESTEL ONZE ORIGINALS

Meridian Travel