Varend naar de Galápagos

9988594093?profile=originalDe expeditiereizen van Hurtigruten varen in het spoor van de historische Noorse ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen, Fridtjof Nansen en Otto Sverdrup en zullen de reiziger betoverende landschappen laten zien zoals zij ze zagen: ongerept, afgelegen en ontzagwekkend. De hoogste tijd voor Norske om de nieuwste expeditiebestemming van Hurtigruten verder te belichten.

Een expeditie met Hurtigruten is informeel, avontuurlijk en vol van bijzondere ervaringen. Het spotten van wildlife en het een zijn met de natuur zijn belangrijke aspecten tijdens het maken van een dergelijke reis. Vanaf 2022 breidt Hurtigruten het bestaande expeditie-aanbod uit met een nieuwe bestemming: de Galápagoseilanden. Een unieke archipel gelegen in de Stille Oceaan ten westen van Ecuador.

9988594492?profile=original

De afgelegen Galápagoseilanden zijn een uniek voorbeeld van ongerepte natuur en een indrukwekkend dierenrijk. Het was hier dat natuurwetenschapper Charles Darwin voet aan wal zette in 1835. Zijn ervaring met deze bijzondere plek bracht hem ertoe zijn baanbrekende boek te schrijven over de evolutietheorie.

Kleinschaligheid
De pandemie heeft geleid tot een toenemende vraag naar reizen die zich kenmerken door kleinschaligheid, authenticiteit en exclusiviteit. Weg van het massatoerisme en waarbij je je een kan voelen met de natuur. Om de reiziger tegemoet te komen in de behoefte aan kleinschalige en avontuurlijke reizen, gaat Hurtigruten op deze nieuwe bestemming samenwerken met lokale partner Metro­politan Touring. Deze samenwerking is de perfecte match tussen twee bedrijven met een trotse geschiedenis, een sterk erfgoed en dezelfde passie voor het welzijn van onze planeet en oceanen.

9988594288?profile=original

Er zijn twee soorten landprogramma’s die gecombineerd worden met een 6-daagse cruise naar de Galápagoseilanden. De 11-daagse reis is inclusief een voorprogramma vanuit Quito, Ecuador met bezoek aan het Cotopaxi Nationaal Park en Limpiopungo Lagoon en de 13-daagse reis combineert de cruise met een voorprogramma met bezoek aan Machu Picchu en het Inca-rijk.

Hier liggen de Galápagos:

Wat is er te zien en te beleven?
Januari: Perfect om te snorkelen en vogels te kijken. Groene zeeschildpadden komen op het strand om hun eieren te leggen.
Februari: Perfect om te kajakken en snorkelen. Flamingo's en zeeleguanen beginnen te nestelen.
Maart: De perfecte tijd om te snorkelen en tropische vissen te zien, evenals de pinguïns. Albatrossen arriveren op de eilanden.
April: Een van de meest populaire tijden van het jaar om te bezoeken. Perfect om te snorkelen. Einde broedseizoen voor de reuzenschildpadden. Eieren van groene zeeschildpadden beginnen uit te komen en baby's komen tevoorschijn. De eieren van landleguanen komen uit.
Mei: Dynamisch weer & zeer actieve dieren. Blauwvoetgenten beginnen hun paringsrituelen, zeeschildpadden beginnen uit te komen, stormvogels nestelen en Galápagos-pinguïns zijn erg actief aan de oppervlakte.
Juni: Koeler seizoen. Reuzenschildpadden beginnen te migreren om te nestelen, zuidelijke trekvogels stoppen op hun migratie naar het noorden. Bultruggen kunnen worden gezien die migreren voor de kust van de archipel.
Juli: De zeevogelgemeenschap broedt actief, lavahagedissen beginnen paringsrituelen, walvissen en dolfijnen kunnen gemakkelijk worden waargenomen. Dit is ook een van de beste tijden om de vier levensfasen van de blauwvoetgenten te zien: eieren, kuikens, juvenielen en jong volwassenen.
Augustus: Koeler weer, perfect om te wandelen. Trekkende kustvogels arriveren, reuzenschildpadden keren terug naar de hooglanden van Santa Cruz en het belangrijkste geboorteseizoen voor de zeeleeuwen begint.
September: Koudste temperatuur van het jaar. Zeeleeuwen, pinguïns en zeevogels zijn het meest actief.
Oktober: lavareigers nestelen, pelsrobben beginnen te paren, blauwvoetgenten brengen kuikens groot, reuzenschildpadden leggen nog steeds eieren en er zijn overal zeeleeuwenpups.
November: Het warme weer komt eraan, er zijn overal in de archipel soorten kwallen te zien, stormvogels beginnen hun tweede nestperiode en zeeleeuwenpups kijken speels naar snorkelaars.
December: Het uitkomen van reuzenschildpadeieren, groene zeeschildpadden paren, zee- en landleguanen beginnen hun paarseizoen, en albatrossen vliegen uit.

Meer informatie vind je op de site van Norske.nl

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE