6921619267?profile=RESIZE_710xHet kan weer: een weekendje op stedentrip! Welk vervoersmiddel is goedkoper, de trein of het vliegtuig? Reiswebsite Holidayguru zocht uit welke reisoptie het voordeligst is voor de bestemmingen Londen, Wenen, Parijs en Berlijn.

Een wijntje drinken aan de Seine in Parijs, een bezoekje brengen aan Buckingham Palace in Londen. Heerlijk! Vaak vlieg je al voor een paar tientjes naar een van deze populaire steden, maar toch kunnen de kosten hoog oplopen. Je betaalt soms meer voor je bagage en het busritje van de luchthaven naar je hotel dan voor het vliegticket zelf. Zo is Londen met de trein even duur als met het vliegtuig, is vliegen naar Wenen een stuk voordeliger en is een treinreis naar Parijs niet alleen goedkoper maar ook makkelijker. 

1. Londen, Verenigd Koninkrijk
Luchtvaartmaatschappijen stunten vaak met vliegtickets naar Londen. De goedkoopste vlucht heb je momenteel al voor €34 retour. Een retourticket voor de trein kost minimaal €92 en doet er naar het stadscentrum ongeveer even lang over als het vliegtuig. Echter, de handbagage die je op je weekendje weg mee wilt nemen kost bij Ryanair €20 voor een retourvlucht. Daarnaast is de bus van de luchthaven naar het centrum ook niet gratis. Hier betaal je €27 voor. In totaal kom je hiermee uit op €71 voor de vliegreis, en dan zijn de kosten voor het vervoer van en naar Eindhoven Airport nog niet meegenomen. Voor een stedentrip Londen is de trein niet alleen duurzamer, maar ook voordelig voor je portemonnee.

2. Wenen, Oostenrijk
Wenen is momenteel één van de goedkoopste steden om op te vliegen. Voor slechts €20 heb je al een retourtje vanaf Eindhoven Airport met Ryanair, tegenover €100 met de trein, die er tien uur over doet. Naast het goedkope vliegticket kost de handbagage ook €20 en het vervoer van de luchthaven naar het centrum is €16 retour. Voor €56 heb je dus al een volledige reis naar Wenen, die ook nog eens een stuk sneller is dan een treinreis. Voorlopig is Wenen daarom nog een stuk beter bereikbaar met het vliegtuig dan via het spoor. Een nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Wenen staat voor eind 2020 op de planning en brengt je zonder overstap naar deze mooie stad. 

3. Parijs, Frankrijk
Vliegen naar Parijs is vanuit Nederland geen goedkope optie. Voor €70 vlieg je vanaf Amsterdam met Transavia heen en weer naar Parijs. Voor dezelfde prijs sta je met Thalys direct in het centrum van Parijs. Met het vliegtuig ben je echter ook nog kosten kwijt om in het centrum te komen. Voor een retourtje van de luchthaven naar de stad betaal je €24,20. Handbagage is gelukkig wel al bij het vliegticket inbegrepen. De Thalys blijft echter goedkoper en bovendien sta je met de trein al in drie tot vier uur in Parijs.

4. Berlijn, Duitsland
Voor veel mensen is het een twijfelgeval. Op stedentrip naar Berlijn met het vliegtuig of de trein? Een vliegticket kost minimaal €54 retour met Easyjet, de trein minimaal €76. Het vervoer van de luchthaven van Berlijn naar het centrum kost slechts €6,60. Hiermee is het vliegtuig iets goedkoper, wanneer je de kosten om van en naar Schiphol te reizen niet meerekent. Reken je de OV kosten in Nederland wel mee dan zal het ongeveer even duur zijn. Met de trein ben je wel net iets langer onderweg.

In sommige gevallen kan je nog voordeliger vliegen door te vertrekken vanaf een luchthaven in Duitsland of België. Let natuurlijk wel op de kosten voor het parkeren en vervoer naar de luchthaven. 

Stemmen: 0
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel