Wenen, een van de oudste steden van Europa

11021263462?profile=original

Wenen is een van de oudste steden in Europa. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de stad een belangrijk militair fort was voor de Romeinse legers. In de middeleeuwen groeide Wenen uit tot een belangrijke handelsstad en een centrum van culturele en politieke macht. In de 16e eeuw werd het de hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk onder keizer Maximiliaan I. Tijdens deze periode groeide de stad uit tot een belangrijk centrum van muziek, kunst en architectuur. Wenen was ook een belangrijke plek voor de Katholieke Kerk, met vele kerken en kathedralen, waaronder de Stephansdom.

In de 18e eeuw werd Wenen de hoofdstad van het Habsburgse Rijk onder keizerin Maria Theresia. Tijdens deze periode groeide de stad uit tot een van de belangrijkste culturele centra van Europa, met vele beroemde musici, schrijvers en kunstenaars die er woonden en werkten. De stad was ook een belangrijk centrum van wetenschap en technologie, met vele universiteiten en academische instellingen. In de 19e eeuw bleef Wenen een belangrijk cultureel centrum, met vele beroemde musici, schrijvers en kunstenaars die er woonden en werkten, waaronder Franz Schubert, Johann Strauss en Gustav Klimt. De stad was ook een belangrijk centrum van politieke macht, met vele belangrijke politieke figuren zoals Karl Lueger en Otto von Bismarck. In de 20e eeuw onderging Wenen een aantal ingrijpende veranderingen, waaronder de val van het Habsburgse Rijk. Na de oorlog werd Wenen de hoofdstad van Oostenrijk en is het nu een belangrijke economische, culturele en politieke stad in Europa. De stad is ook een populaire toeristische bestemming, bekend om haar historische bezienswaardigheden, culturele evenementen en architectuur.

Dit moet je gezien hebben als je in Wenen bent
Stephansdom
Deze prachtige gotische kathedraal is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Wenen. Het imposante gebouw dateert uit de 14e eeuw en biedt prachtige uitzichten over de stad. Bezoekers kunnen de kathedraal beklimmen voor een panoramisch uitzicht.
www.stephanskirche.at

Schönbrunn Palace
Dit prachtige barokke paleis (FOTO ONDER) was ooit de zomerresidentie van de Habsburgse keizers. Het paleis biedt een prachtig interieur en een prachtige tuin waar bezoekers een wandeling kunnen maken. www.schoenbrunn.at/en/palace/

Belvedere
Prachtig barok paleis bestaat uit twee gebouwen en een prachtige tuin. Het paleis herbergt nu een museum met kunstwerken van onder andere Gustav Klimt.
www.belvedere.at

De Ringstraße
Bijzondere weg rond de oude stadsmuur van Wenen biedt prachtige gebouwen en parken, zoals het Parlementsgebouw, de Burgtheater en het stadspark. Het is een populaire plek voor een wandeling of fietstocht. https://en.wikipedia.org/

De Rijksopera
Imposant gebouw is een van de meest belangrijke opera- en balletgebouwen ter wereld. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen of een voorstelling bijwonen. 

Het Secession Building: Dit prachtige gebouw is een van de meest iconische gebouwen van Wenen en een voorbeeld van de Secession-stijl. Het herbergt nu een museum met kunstwerken van onder andere Gustav Klimt.
www.secession.at

Wiener Prater
Populair attractiepark is een van de oudste pretparken ter wereld en biedt een scala aan attracties voor alle leeftijden, waaronder de bekende Riesenrad-reuzenrad.

Lekker eten in Wenen doe je hier:
Plachutta
Dit restaurant is gespecialiseerd in Oostenrijkse streekgerechten, met specialiteiten zoals Tafelspitz (gekookte ossenstaart) en Rindfleisch (gekookt rundvlees). Het restaurant heeft een traditionele en gezellige sfeer. www.plachutta.at

Steirereck
Dit restaurant is een van de meest bekende in Wenen, bekroond met twee Michelinsterren. Het serveert moderne Oostenrijkse gerechten met een focus op seizoensgebonden ingrediënten. 

Le Ciel
Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over de stad vanuit zijn locatie op het dak van het Hilton Hotel. Het serveert Franse gerechten met een Oostenrijkse twist.

Gasthaus zur Oper
Dit is een traditioneel Oostenrijks restaurant, gevestigd in een historisch gebouw vlakbij de Opera. Het serveert een mix van moderne en traditionele gerechten.

Konoba
Dit is een Kroatisch restaurant in de wijk Neubau, dat heerlijke gerechten serveert uit de Balkan en de Adriatische kust. Het heeft een gezellige en ontspannen sfeer.
www.konoba.at

Motto am Fluss
Dit restaurant is gevestigd in een prachtige locatie aan de oever van de Donau, met een prachtig uitzicht over de stad. Het serveert moderne gerechten met een focus op lokale ingrediënten..
www.mottoamfluss.at

Trzesniewski
Dit is een historisch broodjesrestaurant, gevestigd in de Innere Stadt. Het is bekend om zijn kleine broodjes, gevuld met diverse ingrediënten, en de gezellige sfeer.
www.trzesniewski.at

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE