West-Canada, een ultieme camperreisbestemming

9971252454?profile=originalIn een camper kun je de rust opzoeken van de natuurgebieden en de drukke steden even links laten liggen. Een vakantie in je eigen, veilige bubbel dus. En dat terwijl je rondreist en elke dag weer nieuwe highlights kunt bewonderen. Staat een campertrip door Canada op jouw bucketlist voor 2022? Lees dan snel verder.

Niet voor niets zien we dit jaar een enorme run op campers. Je kunt in een camper gemakkelijk de drukte vermijden. Dat begint al als je ’s morgens opstaat: geen volle ontbijtzalen, zoals in hotels, maar je broodje rustig in óf net buiten je camper opeten. Onderweg ben je samen met je eigen reisgezelschap en heb je alles bij de hand. Je eigen vaste bed, toilet en douche, én je eigen compleet uitgeruste keuken bijvoorbeeld. En is het tijd voor het avondeten? Ook dan hoef je de drukte niet op te zoeken. Je zet de barbecue aan of stookt het vuur op en zit de hele avond lekker buiten. Een goed boek erbij, drankje bij de hand, genieten maar. Vakantiegevoel? Check!

9971253060?profile=RESIZE_1200x

Bij Travelhome Campervakanties van ANWB weten ze al 35 jaar dat het reizen met een camper veel voordelen heeft ten opzichte van een auto. En dat gevoel is nu alleen nog maar sterker geworden. De reisexperts – allemaal camperreizigers in hart en nieren – hebben al veel van de wereld per camper ontdekt. De ultieme camperbestemming? Canada staat al járen nummer 1. En dan met name West-Canada, waar de spectaculaire Rocky Mountains liggen. Veel reizigers dromen van de diepe groene wouden waar beren, elanden en andere wilde dieren leven, de gletsjers en blauwe bergmeren, en de walvissen en orka’s die te zien zijn rond Vancouver Island. Het is een paradijs voor iedere natuurliefhebber. Hier zijn tien redenen waarom Canada een perfecte camperbestemmig is:

1. Verrassend veel luxe
De campers in Canada zijn over het algemeen erg ruim. Ze zijn voorzien van allerlei handige faciliteiten: van televisies tot aan buitenkeukens, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn campertypes die het hebben. Het is bijna geen kamperen meer te noemen, want je bent écht voorzien van alle luxe die je nodig hebt. Sommige campers hebben uitschuifbare wanden, die binnenin zorgen voor zeeën aan ruimte.

2. Kamperen midden in de natuur
De spectaculaire natuur is meestal de grootste reden dat je zo graag naar West-Canada wil afreizen. Hoe mooi is het dan om midden in die natuurparken te overnachten? Direct aan een schitterend azuurblauw meer met uitzicht op de hoge besneeuwde bergtoppen, of diep in een uitgestrekt bos? In een camper kan dat!

3. Betaalbaar overnachten
Welk hotel biedt prijzen van 15 tot 20 dollar per kamer per nacht? En dan ook nog eens midden in een nationaal park? Nee, inderdaad: dat vind je nergens. Reis je per camper, dan kampeer je voor dat bedrag wél op de campings in de parken. De campings in de Canadese natuurparken liggen vaak ontzettend mooi en zijn ruim opgezet. Laat je camper staan en maak vanaf de camping fijne wandelingen of stap op de shuttlebus die je naar de mooiste plekjes van het natuurpark brengt.

4. Onderweg in een huis op wielen
Als je onderweg zin krijgt in een lekker koud glaasje frisdrank of het is lunchtijd en je krijgt honger, dan trek je gewoon de koelkast open en voilà! Zoek een mooi plekje, zet je campingstoeltjes buiten en genieten maar. Of heb je tijdens het rijden opeens hoge nood? Geen probleem: je gaat gewoon zitten op je eigen toilet. Alles is bij de hand in je camper – ideaal.

5. Geen gesjouw met koffers
Het is vaak een dingetje tijdens een rondreis: sjouwen met zware koffers. Reis je in een camper, dan hoef je niet telkens weer je koffer in en uit te pakken en hem mee te torsen naar iedere nieuwe hotelkamer waar je overnacht. In plaats daarvan pak je je koffers aan het begin van de reis uit en ruim je de kastjes in. Nieuwe kleding haal je, net zoals thuis, iedere ochtend uit je kledingkast. Je toiletspullen berg je op in het badkamertje en je bagage laat je in de laadruimte van de camper liggen. Die hoef je de hele reis niet te zien! Aan het eind van de reis pak je alles weer in. Ontzettend fijn om zo te kunnen reizen.

6. Weet wat je eet
Oké, we geven toe: uit eten gaan is geen straf. Maar wat dacht je van de kosten? Die lopen toch best wel op als je drie keer per dag uit eten gaat. Ga je met een camper, dan kun je zelf ook – eventueel af en toe – voor je maaltijden zorgen om de kosten te drukken. Daar komt bij dat de Canadese restaurants vaak ook grote porties serveren, die niet altijd even gezond zijn. Als je je maaltijden in de camper zelf op tafel tovert, heb je zelf in de hand wat je eet en blijven die vakantiekilo’s ook binnen de perken!

7. Ontmoet de locals
Canadezen kamperen graag, vaak in van die grote trailers of buscampers. Op campings kom je ze dus overal tegen en maak je gemakkelijk contact, maar ook bij tankstations of op de parkeerplaats bij de supermarkt word je waarschijnlijk al aangesproken met vragen als ‘Where are you from?’ Een perfecte gelegenheid om even een praatje te maken én om insidertips te verzamelen die je juist niet in de reisgidsen kunt vinden.

8. Reizen met kids is geweldig
Neem je jongere kids mee op reis? Een camper is dan absoluut een aanrader. Ideaal: magnetron bij de hand om flesjes of eten op te warmen, en altijd hetzelfde bed waarin ze ook op elk gewenst moment kunnen slapen als ze moe zijn. En voor de (iets) oudere kinderen is het ook een groot avontuur om rond te reizen in een camper. Op de camping kunnen ze lekker buiten spelen, meehelpen om hout te sprokkelen voor het vuur, of samen op zoek gaan naar sporen van wilde dieren. Het bovenste bed wordt vaak hun domein en ze vinden het geweldig om daar te vertoeven!

9. Alle vrijheid
Een camper geeft je een geweldig gevoel van vrijheid. Je bepaalt zelf je route en je reistempo. Sta je op een camping en wil je er graag nog een paar dagen blijven? Bij de vele mooie first-come, first-serve campings – aan de Icefields Parkway in de Rocky Mountains bijvoorbeeld – is dat nooit een probleem. Zo ben je flexibel om je reis zo in te delen als je dat zelf wil.

10. Een groot avontuur
Rijden in zo’n mooie grote Canadese camper, slapen op schitterende plekken, tot laat buiten zitten bij het kampvuur en overdag de allermooiste dingen zien en doen voelt als één groot avontuur. Je moet het een keer meemaken. Maar let op: het reizen in een camper is verslavend. Eenmaal op reis geweest wil je nog eens en nog eens!

9971252884?profile=RESIZE_1200x

Bij Travelhome Campervakanties van ANWB vind je het grootste aanbod van camperreizen in Nederland. Naast camperreizen in Canada kun je kiezen voor camperreizen in Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, zuidelijk Afrika, Cuba en zelfs Japan, maar ook Europese landen als Schotland, Spanje, Portugal, Zweden, Noorwegen, IJsland en Finland zijn mogelijk.
www.travelhome.nl

Kaart van Canada:

Tekst Simone van Veldhoven-Panhuizen

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE