Winterhotspots in Tsjechië

10882919078?profile=original

Een sleeroute van ruim 4 kilometer, een berg waar altijd sneeuw ligt en de grootste skigebieden van Tsjechië. Tsjechië zit vol verrassingen. Ook in de winter biedt het land voor skiërs en diegenen die dol zijn op winteractiviteiten volop vertier. Dit zijn 8 plekken waar de winter tot zijn recht komt.

De hoogste bergen
De Tsjechische bergen zijn gemiddeld 700-1600 meter. Dat is in vergelijking met de Alpenlanden niet zo hoog, maar sneeuw kun je er zeker verwachten. De titel van het hoogste gebergte van Tsjechië behoort tot het Reuzengebergte. De bergketen ligt in het noorden van Bohemen en grenst aan Polen. Maar liefst drie van de hoogste toppen van het hele land vind je hier: Sněžka (1603 m, FOTO BOVEN), Luční hora (1555 m) en Studniční hora (1.554 m). Het Reuzengebergte biedt door haar ligging en hoogte de beste omstandigheden voor alpineskiën. In de bergen bevinden zich diverse skiresorts, waaronder Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Harrachov en Rokytnice nad Jizerou. De tweede hoogste bergketen van Tsjechië is Jeseník, gevolgd door Králický Sněžník in Oost-Bohemen.

Het grootste skigebied
Beleef kilometers aan skiplezier in het grootste skigebied van Tsjechië. SkiResort Černá hora-Pec ligt in het oosten van het Reuzengebergte. Het biedt in totaal 50 km aan pistes en er zijn 50 liften. Het skiresort bestaat uit zes met elkaar verbonden skigebieden die je op de ski’s of met de skibus kunt bereiken. Naast skiën zijn er in Černá Hora-Pec nog vele andere activiteiten, zoals sleëen, sneeuwschoenwandelen of snowtubing.

De langste piste
In Tsjechië geniet je van een aantal lange afdalingen. De langste piste van Tsjechië bevindt zich in het Jeseník gebergte in het Ramzová skigebied. De afdaling is exact 3.381 meter lang. Het loopt van de berg Šerák (1.325 m) naar Ramzová (767 m). De op een na langste piste van Tsjechië ligt in Rokytnice nad Jizerou in het noorden van Bohemen. De glooiende skipiste is 3.185 m lang en ligt aan de zuidkant van Lysá hora. Het is een breed en overzichtelijk parcours met zachte terreinonderbrekingen.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren