Yoga in de bergen steeds populairder

6871820659?profile=RESIZE_710xDe populariteit van yoga neemt onverminderd toe. Uit onderzoek van NOC*NSF is gebleken dat het aantal beoefenaars van yoga in 2019 is gestegen naar 513.000 mensen. Ook in steeds meer bergregio’s in de Alpen speelt men in op de yogatrend. Het Kufsteinerland in Tirol, Oostenrijk, komt deze zomer met diverse yoga workshops en faciliteiten rond het thema gezondheid.

Yoga snelst groeiende sport van Nederland
Yoga is populairder dan ooit en het aantal beoefenaars in Nederland nam in 2019 ten opzichte van 2013 met ruim 13% toe. Per maand staan 513.000 Nederlanders vier keer of vaker oefeningen te doen om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. Hiermee is yoga de snelst groeiende sport van ons land en staat het op plek 9 van de meest beoefende sporten. Inmiddels is yoga populairder dan tennis, wat door 433.000 mensen wordt beoefend.

Fysieke en mentale gezondheid
De populariteit van yoga is toe te schrijven aan de behoefte aan rust. De huidige prestatiemaatschappij leidt tot stress en volgens TNO loopt meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico op een burn-out. Yoga zorgt voor ontspanning en biedt diverse voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat yoga een gunstig effect heeft op de bloeddruk, de hersenen beter laat functioneren en het immuunsysteem versterkt.

Gezondheidsvakantie in de bergen
Na een stressvolle periode stelt de zomervakantie mensen in staat om tot rust te komen. Gezondheid is hierbij een belangrijk thema en er is een groeiende vraag naar vakanties waarbij werken aan de fitheid en vitaliteit centraal staat. Vakantieregio’s spelen hierop in met een passend aanbod. Zo is het mogelijk om in het Kufsteinerland in Tirol, Oostenrijk te overnachten in gezondheidshotels, op fitness- en gezondheidspaden te wandelen en yoga workshops te volgen. Het gezondheidsaspect wordt hier versterkt door het glooiende bergdecor, de frisse lucht en de serene rust.

Yoga in de bergen en aan het water
In het Kufsteinerland wordt de populariteit van yoga vertaald naar het aanbieden van yogasessies in de bergen en aan het water. Zo kan de dag worden gestart met yoga aan de oever van de Thiersee. Andere locaties van de (gratis) yogaworkshops op 25 juli zijn de Brentenjoch (1200 m) en de vesting van Kufstein. Daarnaast zijn er in de regio meerdere yogastudio’s en bieden de zes aanwezige gezondheidshotels speciale yoga-arrangementen aan. Kuuroord Bad Häring staat bekend om haar zwavelbaden en was in 1996 de allereerste officiële kuurbestemming van Tirol. Lees hier meer informatie over yoga in het Kufsteinerland >

Over Kufsteinerland
Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlakbij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de prachtige sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE