9454574669?profile=RESIZE_930xYosemite National Park is een van de oudste van zijn soort. In Amerika is het park het op twee na oudste van het land. Al sinds het jaar 1890 draagt het gebied, gelegen in de Sierra Nevada op zo’n 250 kilometer van San Francisco, zijn speciale status. Dat heeft het vooral te danken aan John Muir, een Schots-Amerikaanse schrijver en – zoals wij dat nu zouden noemen – milieuactivist. Dankzij zijn boeken en essays werd het Yosemite National Park gesticht. Yosemite, vooral geroemd vanwege zijn watervallen, steile rotsen en groene natuur, werd in 1984 ook toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. 
Lees meer over Yosemite NP in de uitgave De Mooiste National Parks van de Verenigde Staten. Bestellen kan hier.
9454575062?profile=RESIZE_930x

Een bekend natuurlijk verschijnsel dat het nationale park Yosemite kenmerkt is de Half Dome. Een grote, massieve en granieten rots, die opvalt van-wege zijn egaliteit in vergelijking met de rest van de bergen in park.

9454575854?profile=RESIZE_930x

Een wandelaar probeert zo dicht mogelijk bij Vernal Falls te komen.

9454576267?profile=RESIZE_930x

Het park verkreeg zijn kenmerkende contouren miljoenen jaren geleden, toen aardplaten de bergen in de Sierra Nevada omhoogstuwden.

9454580252?profile=RESIZE_710x

De Mooiste National Parks van de Verenigde Staten is een eerste uitgave uit een reeks van boekjes over de mooiste nationale parken en alleen via onze webshop te bestellen.

Overige inhoud:
Utah's Mighty Five
In een fenomenaal landschap gevormd door wind, water en tijd liggen de vijf nationale parken van Utah: Arches (foto onder), Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef en Zion. Sommige van deze natuurreservaten zijn heel bekend en worden druk bezocht, andere zijn onontdekte pareltjes waar je volledig één met de natuur kunt zijn. Maak kennis met Utah’s Mighty Five.

9454587053?profile=RESIZE_930x

De allereerste: Yellowstone NP
We trappen af met het eerste Nationale Park van Amerika en dat is er een om trots op te zijn: Yellowstone is al sinds 1808 een wereldwijd bekende legende, waarin vulkanen, geisers en dieren in het wild de hoofdrollen spelen en de mens vooral als figurant mag komen opdraven. Elk seizoen heeft hier zijn eigen charme, maar als Koning Winter het landschap overneemt, maken eeuwig groen en rotsgrijs plaats voor stralend wit.

9454587853?profile=RESIZE_930x

Grand Canyon
Niets kan je voorbereiden op die eerste blik op de Grand Canyon. Onmiddellijk vergeet je alles wat je tot dan toe hebt gezien, op televisie of in reisgidsen. De bloedstollende diepte, maar vooral de breedte en lengte nagelen je aan de grond. Naast je staan al even verbijsterde bezoekers.

9454588684?profile=RESIZE_930x

Ook in deze uitgave:
Big Bend National Park
De Big Bend waar het National Park naar venoemd is, is moeilijk te bereiken. Het is de naam van een scherpe bocht in de rivier Rio Grande, de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Voor veedieven was dit vroeger een cruciaal gebied. Wie eenmaal de rivier wist over te steken, was veilig voor de sherrif. Tegenwoordig is de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten een van de meest omstreden grensgebieden ter wereld.

Zion National Park
Zion is een oud Hebreeuws woord dat ‘toevluchtsoord’ of ‘schuilplaats’ betekent. Een toepasselijke naam voor dit nationale park, zeker als je het van de oostkant benadert. De Zion-Mount Carmel Highway voert je over rood asfalt rechtstreeks de bijna twee kilometer lange Pine Creek Tunnel in, met aan het einde het beloofde Zion. Beter kun je een park niet binnenkomen.

Sequoia National Park
De Verenigde Staten is het land van de overtreffende trap. Alles is er groot. De auto’s, de parkeerplaatsen, de afstanden, de supermarkten. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Het is dus niet vreemd dat ook de ‘grootste boom ter wereld’ er te vinden is. In Sequoia National Park in Californië staat General Sherman, algemeen erkend als ‘de grootste boom ter wereld’.

En nog veel meer...

9454600667?profile=RESIZE_930x

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE