Zes bestemmingen om Mars op Aarde te ontdekken

8595051076?profile=RESIZE_710xAl jaren proberen wetenschappers te ontdekken of leven op Mars mogelijk is. Met de recent veilige landing op Mars van NASA’s Perseverance Rover is een belangrijke stap gezet in het oplossen van dit mysterie. Hoewel een reis naar Mars altijd een droom zal blijven, herinneren deze beelden ons aan de adembenemende landschappen die zich op onze eigen Aarde bevinden, die in schoonheid niet onderdoen voor de rode tegenhanger van onze Blauwe Planeet. Om deze historische prestatie te vieren heeft Booking.com op basis van de meer dan 28 miljoen aangemelde accommodaties op meer dan 153.000 bestemmingen over de hele wereld beschikbaar op het platform een lijst van bestemmingen samengesteld die je naar Mars brengen, zonder ooit de baan rond de Aarde te verlaten. Zou het niet mooi zijn om één van deze bestemmingen aan je reis bucket list toe te voegen om te ontdekken voor wanneer het weer veilig is om te reizen?

8595034289?profile=RESIZE_710xWadi Rum, Jordanië
Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan, biedt alles waar je van droomt en meer in je zoektocht naar Mars op aarde. Van roodgekleurde zandstenen tot de prehistorische kraters, deze verbluffende bestemming zal je visueel naar Mars brengen, zonder dat je zeven maanden door de ruimte hoeft te reizen.
Waar te verblijven: Woestijn Mars Tours, Wadi Rum

8595037674?profile=RESIZE_710x

San Pedro de Atacama, Chili
Als je enthousiast wordt van Mars vanwege het dramatische landschap, dan is San Pedro de Atacama de plek om aan je bucket list toe te voegen. Van zoutvlaktes, vulkanen, geisers tot aan warmwaterbronnen: deze regio kan zeker concurreren met Mars op het gebied van dramatische effecten.
Waar te verblijven: Planeta Atacama Lodge

8595039454?profile=RESIZE_710x

Maob, Utah, Verenigde Staten
Geen lijst van Mars-achtige bestemmingen zou compleet zijn zonder Moab. Moab ligt in het oosten van Utah en is het perfecte vertrekpunt voor het verkennen van de rode rotsformaties in het Arches National Park. Ook het Canyonlands National Park is goed bereikbaar vanaf Moab. In het nabijgelegen Bull Canyon Overlook en Copper Ridge zijn zelfs dinossaurussporen ontdekt, wat deze regio nog onaardser maakt.
Waar te verblijven: Sorrel River Ranch Resort & Spa

8595040456?profile=RESIZE_710x

Karijini, Australië
Als je ervan droomt om ooit Mars te bezoeken, zou het dan niet mooi zijn om eerst nog meer over de geschiedenis van de Aarde te leren? Hiervoor is Karijini National Park de perfecte locatie, vanwege de twee miljard jaar oude natuurhistorie van de Aarde die je hier kan verkennen. Van oeroude kloven tot ’s werelds meest geïsoleerde, historische rode rotsformaties: dit is de perfecte bestemming om je te verdiepen in de geschiedenis van onze geliefde planeet.
Waar te verblijven: Karijini Eco Retreat

8595040670?profile=RESIZE_710x

Mývatn, Ijsland
IJsland, ook wel gezien als 'Land van vuur en ijs' is bekend om zijn buitenaardse verschijning. Het ondiepe meer en het omliggende gebied van Mývatn, gelegen in het noorden van IJsland, worden overheerst door vulkanische landvormen. Hierdoor komt dit gebied sterk overeen met het uitzonderlijke uiterlijk van Mars.
Waar te verblijven: Hótel Laxá

8595044675?profile=RESIZE_710x

Sesriem, Namibië
Rondom deze kleine nederzetting in de Namib woestijn waan je je direct op Mars. Deze bestemming, die vooral bekend staat om de Sesriem Gate, is de perfecte plek voor Mars-enthousiastelingen die zich willen voorbereiden op het leven op de Rode Planeet. De beste manier om dit prachtige deel van de wereld te verkennen is van bovenaf, dus stap aan boord van een van de vele luchtballonen die hier zweven.
Waar te verblijven: Le Mirage Report and Spa

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE