Zo beleef je winters Noord-Europa voor een prikkie

9887711082?profile=RESIZE_1200x

Een winterse vakantie naar Noord-Europa lijkt altijd zoveel geld te kosten. Gelukkig kent het noorden van Europa diverse plekken waar je het echte winterwonderland ervaart. Een daarvan is het zuiden van Finland. Deze regio is in de winter dé plek voor de budgetreiziger die op zoek is naar een ultiem winteravontuur. In dit blog vertellen we je waarom dat is en hoe je hier komt.

Het sprookjesachtige merengebied van Finland
Finland is het land van de meren maar in het zuiden van het land struikel je er bijna over. De winter tovert de vredige wateren om tot bevroren exemplaren en dat maakt deze regio super idyllisch. Voeg daar de witte heuvels vol naaldbomen aan toe en je sprookjesdecor is compleet.

9887711870?profile=original

Met de auto op reis
Het leuk aan deze regio is dat je er vanuit Nederland en België gemakkelijk met de auto komt. Je rijdt namelijk via Bremen en Hamburg zo naar de Noord-Duitse kust. Vanuit daar vertrekt de ferry richting Helsinki. Deze boottocht duurt ongeveer anderhalve dag. Je stapt ’s avonds op, inclusief auto, slaapt een nacht op de boot, geniet een dag van alle faciliteiten en arriveert de volgende ochtend in Helsinki.

9887720490?profile=RESIZE_1200x

Winterse stedentrip Helsinki
Bereid je winteravontuur naar het sprookjesachtige merengebied uit met een stedentrip Helsinki! Een winterse, welteverstaan, want alle straten zijn verlicht en het lijkt hier wel elke dag kerst. Ontdek de indrukwekkende musea, de imposante architectuur, het typische Finse design en de heerlijke Finse keuken. Een stedentrip Helsinki is een perfecte afsluiter van de vakantie in de winterse wildernis.

9887724665?profile=RESIZE_1200x

Doen in winters Finland
Uiteindelijk kom je in Finland voor de ruimte en de rustgevende natuur. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen in het zuiden van Finland? Er is voor ieder wat wils. We sommen de leukste to do’s voor je op.

9887719069?profile=RESIZE_1200x

Wintersporten op de piste van Himos
Verblijf in een typische Finse bungalow en stap zo de piste van Himos op. Dit kleinschalige skigebied wordt omringd door besneeuwde heuvels en uitgestrekte bossen. De perfecte combi van wintersportplezier en Finse rust.

Winterwonderland safari’s
Ook in het zuiden van Finland kun je sneeuwscooteren en op huskysafari. Een perfecte manier om de wildernis van Finland te beleven. Een leuk voordeel is dat deze safari’s hier een stuk voordeliger zijn dan in het populairdere Lapland.

9887718885?profile=RESIZE_1200x

Drijven in een ijswak
Laat de stoere en avontuurlijke versie in je naar boven komen en spring in een opengebroken ijswak! Geen zorgen over bevroren tenen, natte onderbroeken of enorme kou: je krijgt een dry suite aan dat drijft en dit pak houd je lekker warm en droog.

Opwarmen in de Finse sauna
De manier om de Finse cultuur te ervaren is in de sauna. Het is meteen een goede manier om op te warmen en te ontspannen na een dag in de buitenlucht. Bij de bungalows van Himos heb je een privé-sauna maar je kunt ook naar een publiekelijk te bezoeken saunacomplex toe.

9887719655?profile=RESIZE_1200x

IJsvissen op het meer
Een typische Finse hobby is vissen. En dat doe je in de winter op een stoel naast een wak in het ijs. Dobber uit en wachten maar!

9887719480?profile=RESIZE_1200x

Langlaufen in de besneeuwde bossen
Nog zo’n typische Finse hobby is langlaufen. Op smalle latten bewegen de Finnen zich het liefst elke dag voort door de sneeuw. De perfecte manier om de stilte en rust van de Finse bossen te ervaren.

Hoeveel kost een wintervakantie naar Finland?
Na het lezen over de manier waarop je Zuid-Finland bereikt, én alles wat je in deze prachtige regio kunt doen, is het tijd om te onthullen hoeveel zo’n reis kost. Bij Noord-Europa specialist Voigt Travel boek je al vanaf € 595 per persoon een 9-daagse winterreis naar Zuid-Finland. De reis is inclusief ferryovertocht, verblijf in een bungalow met open haard en privé-sauna én activiteitenpakket. In dat pakket zit een sneeuwscootersafari, twee uurtjes ijsvissen, een sneeuwschoenwandeling en een bezoek aan een huskyfarm. Dat is nog eens Noord-Europa voor een prikkie.

Zuid-Finland op de kaart:

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE