10430685079?profile=original

Ga in 23 dagen op ontdekkingsreis langs bezienswaardigheden en de muziek van het Diepe Zuiden. Maak kennis met de bluegrass, jazz- en bluesmuziek, samen met de beroemde artiesten die het muzieklandschap hebben gevormd. Deze reis leid je ook door de ongelooflijke geschiedenis en het erfgoed van het Diepe Zuiden van Amerika. Je overnacht vaak in bijzondere accommodaties, zoals een 'sharecroppers huisje', een plantagehuis en een Texaanse cabin.

Deze reis wordt verzorgd door GoAmerika. GoAmerika is al jarenlang de specialist voor reizen naar Amerika en Canada. Zij tonen je de hoogtepunten van het land, maar laten je ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zij kunnen je optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij jouw wensen.

Inclusief retourvlucht vanaf EUR 2775,- p.p. bij deelname van 2 personen.

Heb je interesse in het maken van deze reis? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie:

De reis van dag tot dag
Dag 1: Amsterdam - Louisville
Welkom in de Bluegrass State. Na aankomst in Louisville haal je de huurauto op en rijd je naar het hotel, waar je 2 nachten verblijft.

Dag 2: Louisville
Een hele dag om Louisville te ontdekken. Hoewel Kentucky van oudsher in verband wordt gebracht met Bluegrass vind hier meerdere plekken waar je live muziek van verschillende stromingen kunt horen Maar Louisville is zo veel meer dan muziek. Zo is de stad bekend vanwege de jaarlijkse Kentucky Derby paardenrace en vind je hier het Muhammad Ali Center.

Dag 3: Louisville – Owensboro
Afstand 175 km
Bluegrass muziek is springlevend in Owensboro Kentucky! Owensboro is een plaats vol zuidelijke charme. Eet wat BBQ en drink wat Bourbon terwijl je luistert naar de muziek de die Bluegrass State beroemd maakt.

Dag 4: Owensboro – Nashville
Afstand 220 km
Je bereikt Tennessee, maar niet voordat je het Bill Monroe museum bezoekt in Rosine, Kentucky. Bill Monroe vond de stijl en de naam Bluegrass uit en is bekend van zijn beroemde “Blue Moon of Kentucky”. Die-hard Johnny Cash fans maken ook nog een stop in Franklin, Kentucky, waar Johnny Cash en June Carter elkaar het ja-woord gaven in de First United Methodist Church.  Vervolgens bereikt u Nashville. U verblijft hier 3 nachten.

Dag 5 en 6: Nashville
Twee  dagen in de stad van de countrymuziek, thuisbasis van de Grand Ole Opry en de Country Music Hall of Fame. Vele oude en moderne muziekstijlen komen in Nashville samen. Niet voor niets wordt de stad Music City USA genoemd.

Dag 7: Nashville - Muscle Shoals
Afstand 220 km
Muscle Shoals, een kleine plaats langs de Natchez Trace Parkway, waar Lynyrd Skynyrd over zong in “Sweet Home Alabama”. Muscle Shoals heeft dan ook een grote bijdrage in de muziek. Hier vindt u de beroemde Fame Recording Studio, welke samen met RCA in Nashville en de Sun Studio’s in Memphis, de belangrijkste opname studio in het Diepe Zuiden was met de bijbehorende southern sound.

Dag 8: Muscle Shoals - Tupelo – Memphis
Afstand 325 km
Weer een andere muziekstad, de reis gaat verder naar Memphis, 'Home of the Blues'! U rijdt via Tupelo, waar u het geboortehuis van Elvis Presley kunt bezoeken. Daarna gaat de reis naar Memphis. Bezoek de ‘geboorteplaats van Rock & Roll’ bij Sun Studio’s. ’s Avonds kunt u slenteren door Beale Street, waar de Blues al meer dan een halve eeuw wordt gespeeld.

Dag 9 en 10: Memphis
Twee dagen in Memphis, waar je zeker een bezoek moet brengen Graceland. Behalve het landhuis, kun je ook zijn auto’s en vliegtuigen zien. Sla ook het Stax Museum of American Soul en het Rock ’n Soul museum niet over en bezoek het National Civil Rights Museum.

Dag 11: Memphis – Clarksdale
Afstand 130 km
Vandaag de eerste stop langs de Blues Highway 61, in Robinsonville, Mississippi. Namelijk The Hollywood Cafe, waar Marc Cohn over zong in “Walking in Memphis’ en waar hij de inspiratie kreeg voor dit lied. Je eindbestemming vandaag is Clarksdale, in de Mississippi Delta. Tot een eeuw geleden was dit nog een donker, moerasgebied dat bewoond werd door arme deelpachters. Niet voor niets vond de Blues hier zijn oorsprong. Namen als Muddy Waters, Clarley Patton en Robert Johnson bepalen hier het muzikale landschap. In Clarksdale vindt u het Delta Blues Museum dat een goed beeld geeft van het ontstaan van de Blues.

Dag 12: Clarksdale – Greenwood
Afstand 150 km
Volg de Mississippi Blues Trail zuidwaarts naar Cleveland voor het Grammy Museum. Dan rijd je verder richting het zuiden, naar Indianola, voor het B.B. King Museum and Delta Interpretive Center. De dag eindigt in Greenwood, waar Robert Johnson ligt begraven. Je overnacht temidden van de katoenvelden van Greenwood in een sharecroppers huisje.

Dag 13: Greenwood – Natchez
Afstand 280 km
Langzaamaan rijd je verder het Diepe Zuiden in, naar Natchez. Als je geïnteresseerd bent in de Burgeroorlog ga je eerst naar Vicksburg en het Vicksburg National Military Park. Je eindbestemming vandaag is Natchez. Natchez was vroeger één van de rijkste steden van Amerika en dat zie je nog steeds. Er staan wel 1800 schitterende landhuizen. Sluit de dag af met livemuziek in bijvoorbeeld Biscuits & Blues of Under the Hill Saloon.

Dag 14: Natchez - New Orleans
Afstand 285 km
Je volgt Highway 61 zuidwaarts door Cajun Country en vervolgt de rit langs de Mississippi Rivier. Tussen Baton Rouge en New Orleans liggen de prachtigste landhuizen. ’s Avonds slenter je over de beroemde Bourbon Street. Het hart van de jazz leeft hier in New Orleans. U zult deze muziek op straat en uit de discotheken en clubs horen.

Dag 15 en 16: New Orleans
New Orleans is een moderne stad met een historische ziel. De oudste wijk is het French Quarter. Op elke hoek van de straat vind je winkels en goede restaurants. Een aanrader is zeker een boottocht op de Mississippi River. Hoor meer over de kleurrijke geschiedenis terwijl je geniet van een cocktail op het dek. In de avond ga je naar Frenchmen Street, om te genieten van de livemuziek, de levendige cafe’s en muziekclubs.

Dag 17: New Orleans – Lafayette
Afstand 220 km
Lafayette is een levendige stad, in de 18e eeuw bewoond door Franse Canadezen. Voor live Cajun & Zydeco muziek ga je naar de Blue Moon Saloon. Een Honky Tonk waar je met een beetje geluk een echte Cajun jamsessie kunt bijwonen.

Dag 18: Lafayette - New Braunfels/Gruene
Afstand 600 km
Vandaag heb je de enige lange rit van de reis voor de boeg, ongeveer 6 uur naar Gruene, het historische district van New Braunfels in Texas. Maar voordat je vertrekt, ga je eerst naar het beroemde “Zydeco Breakfast” bij Buck & Johnny’s in Breaux Bridge. We moeten de reis zo inplannen dat je hier op zaterdagochtend bent, want dan dans en speelt de lokale bevolking hier de Zydeco. In Gruene, een erg leuke historische plek om rond te lopen, breng je een bezoek aan Gruene hall, de oudste dance hall van Texas.

Dag 19: New Braunfels – Fredericksburg
Afstand 120 km
Verborgen in het mooie Texas Hill Country, ligt Fredericksburg. En echt Amerikaanse stadje met een onvervalste Duitse geschiedenis. Voor muziekliefhebbers is Luckenbach een must. In de buitenlucht, onder een honderd jaar oude eik, komen muzikanten nog steeds samen om muziek te maken voor de toeschouwers.

Dag 20: Fredericksburg – Austin
Afstand 125 km
Op weg naar uw laatste bestemming, Austin, doorkruist u nogmaals de Texas Hill Country. Austin verdient zijn reputatie als hoofdstad van livemuziek met ongeveer 250 locaties. Austin staat ook bekend om zijn unieke gerechten uit de Tex-Mex keuken, te verkrijgen bij de populaire foodtrucks, die door de hele stad te vinden zijn.

Dag 21: Austin
De hele dag in Austin. Een gezellige plek met veel barretjes en foodtrucks is het Rainey Historic District. Voor livemuziek ga je naar Sixth Street, dit is het epicenter van wat Austin “Live Music Capitol of the World” maakt. Geniet ervan, het is uw laatste avond van deze muziekreis!

Dag 22: Austin - Amsterdam
U levert uw huurauto in bij de luchthaven en vliegt na een onvergetelijke reis weer terug naar Amsterdam.

Dag 23: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Dit is de route die je rijdt:
10430488066?profile=RESIZE_1200x

Meer informatie:
Deep South & Texas Ultimate Music Tour - GoAmerika

 

Een rondje Egypte

10478906490?profile=original

Oppenheim Travel is een expert als het gaat om rondreizen door Egypte. Deze uitgebreide combinatierondreis Egypte Nefertiti neemt je onder meer mee naar Caïro, Luxor, Aswan en Hurghada. Je bezoekt de soek in Caïro, de…

Lees verder...
Meridian Travel