10478942477?profile=RESIZE_1200x

Leuke korte stedentrips naar het land van de Farao's , u heeft de keuze uit een 4, 5 of 6 daagse individuele reis. U vliegt met Egyptair of Austrian airlines (met overstap) naar Cairo.
Daar bezoekt u onderleiding van een privegids ( nederlands sprekend) de hoogtepunten van Cairo, U bezoekt de bekende Pyramides van Gizeh, het bekende Egyptisch museum met de schatten van Toetanchamon (medio 2022 gaat het nieuwe museum open), Memphis en Sakkara.Ook oud Cairo en de bekende markt Khan Al Khalili worden niet overgeslagen. 

Bij de 5 daagse reis heeft u een dag extra die u vrij bent, u kunt deze dag naar eigen inzicht inrichten. Uitrusten bij het zwembad van uw hotel en bijkomende van alle indrukken van de afgelopen 2 dagen of zelf nog op pad in de stad. 
Bij de 6 daagse reis bezoekt u ook de stad Alexandrie aan de middelandse zee kust. De gids brengt u naar de catacomben van Kom El Shoghafa, de granieten zuil van Pompeï en de citadel van Quaitbay.  U verblijft in Cairo in een 5 * hotel op basis van logies en ontbijt en is van alle gemakken voorzien zoals een zwembad.

Heb je interesse in het maken van deze reis? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie:

Programma
Dag 1, Amsterdam – Cairo
Vertrek van Amsterdam naar Cairo. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze agent. Transfer naar uw hotel. Overnachting in uw hotel in Cairo.

Dag 2, Pyramides van Gizeh, Sfinx , Memphis en Sakkara
Na het ontbijt maakt u kennis met uw privégids. In de morgen bezoekt u de Pyramides van Gizeh. U staat oog in oog met de 3 Pyramides, in volgorde van grootte de Pyramide van Chephren, Cheops en Mykerenos. Indien u dit wenst kunt u tegen extra betaling de grafkamer in de Pyramide bezoeken.  Aan de voet van de Pyramides bevindt zich de mysterieuze Sfinx. In de middag bezoekt u Memphis en Sakkara, waar u de trap Pyramides kunt zien. Na uw bezoek, terug naar uw hotel in Cairo voor overnachting.

Dag 3, Egyptisch Museum, Schatten van Toetanchamon, oud Cairo, bazaar van Khan al Khalili
Na het ontbijt op pad met uw gids om het Egyptisch Museum voor antiquiteiten te bezoeken, waar u de schatten uit het graf van Toetanchamon kunt zien. Daarna gaat u naar het oude Cairo. U ziet de Ben Ezra Synagoge, de oude koptische Kerk, beter bekend als de hanging church,  tenslotte de Mohamed Ali Moskee. Deze is van binnen geheel bekleed met alabaster. Deze bevindt zich op de citadel, gebouwd door Saladin in de twaalfde eeuw. Vanaf hier ziet u de Pyramides in de verte liggen. Vervolgens naar de Khan al Khalili Bazaar, alwaar u de lunch gebruikt. Tijd om in de bazaar te wandelen en te winkelen. Terug naar uw hotel. In de avond de Sound-en lightshow bij de Pyramides van Gizeh. Een unieke ervaring; De Pyramides vertellen u het verhaal van de geschiedenis van Egypte.

Dag 4, Cairo Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Einde van de vierdaagse reis.

Of Dag 4, Cairo, vrije dag
U bent vandaag vrij. Even bijkomen bij het zwembad of misschien toch nog een bezoek aan het Egyptisch museum, of shoppen, de keuze is aan u.

Dag 5, Cairo Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Einde van de vijfdaagse reis.

Of Dag 5, Alexandrië
Na het ontbijt vertrekt u met de gids naar Alexandrië. De weg voert u door de Nijldelta. In Alexandrië aangekomen bezoekt u de catacomben van Kom El  Shoghafa, een dodenstad onder de grond. Daarnaast ziet de beroemde granieten zuil van Pompeï, 27 meter hoog, gehouwen uit één stuk graniet, afkomstig uit een groeve in Aswan. Bezoek aan de Bibliotheek van Alexandrië, de nieuw gebouwde bibliotheek maar tevens cultureel centrum. Tenslotte vertrek u naar de  citadel van Quaitbay. Terug naar Cairo, voor de overnachting in uw hotel.

Dag 6, Cairo Amsterdam
transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Einde van de zesdaagse reis.

Meer informatie
Oppenheim Travel
T +31(0)20 404 20 40
E info@oppenheim.nl
www.oppenheim.nl/egypte

Hier ligt Caïro:

Een rondje Egypte

10478906490?profile=original

Oppenheim Travel is een expert als het gaat om rondreizen door Egypte. Deze uitgebreide combinatierondreis Egypte Nefertiti neemt je onder meer mee naar Caïro, Luxor, Aswan en Hurghada. Je bezoekt de soek in Caïro, de…

Lees verder...
Meridian Travel