10153182683?profile=RESIZE_1200xIn de winterperiode verblijven de laatste jaren groepen walvissen in de omgeving van Skjervøy. Overdag wordt er uitgekeken naar deze walvissen en er wordt aan land gewandeld, eventueel met sneeuwschoenen. Zodra het donker wordt, is het tijd om de hemel af te speuren naar noorderlicht. Zo vaak als mogelijk zal de kapitein de zeilen laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van dit gebied, de imposante fjorden en majestueuze bergen komen perfect samen wanneer het schip (bijna) geruisloos door het water glijdt.

10153193676?profile=RESIZE_1200x

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol. Per lijnvlucht via Bergen naar het levendige stadje Tromsø in het noorden van Noorwegen. Na een hotelovernachting begint het avontuur aan boord van het comfortabele zeilschip Antigua. Er zullen zes dagen doorgebracht worden in het gebied tussen Nord-Lenangen, Skjervøy en Burfjorden op zoek naar walvissen zoals Orka's en Bultruggen en naar noorderlicht(Aurora borealis). Overdag kunnen ook wandelingen gemaakt worden in een dorpje of met sneeuwschoenen naar een hoger gelegen uitzichtpunt. Op de laatste dag gaat u na het ontbijt van boord en gaat u per lijnvlucht via Bergen terug naar Schiphol.

De reis van dag tot dag
Amsterdam - Bergen - Tromsø
De reis begint met een lijnvlucht vanaf Schiphol via Bergen (Noorwegen) naar de Noord-Noorse stad Tromsø. Tijdens de vlucht van Bergen naar Tromsø, kunt u mogelijk al het eerste noorderlicht zien. Na aankomst per shuttlebus naar een van de centraal gelegen hotels in de stad.
Hotelovernachting op basis van logies/ontbijt.

10153202891?profile=RESIZE_1200xDag 02
Tromsø en inschepen
Na het ontbijt heeft u de ochtend en middag ter vrije besteding om Tromsø verder te verkennen. Er zijn enkele interessante musea (o.a. het Poolmuseum, het Polaria en het Kunstmuseum), in de oude kern zijn straatjes met traditionele huisjes. U kunt ook een (optionele) excursie naar de Samen en hun rendieren maken of (als er voldoende sneeuw ligt) een hondensledetocht maken. Aan het begin van de avond kunt u inschepen. Na kennismaking met de gidsen en de overige passagiers volgt het diner. Afhankelijk van de weersomstandigheden vaart het schip dezelfde avond nog uit of vroeg de volgende morgen.


Dag 03-08
Het fjordengebied bij o.a. Tromsø, Skjervøy op zoek naar walvissen
De komende zes dagen staan in het teken van het spotten van walvissen en het zoeken naar mooie plekken om het noorderlicht te bewonderen. In de rijke wateren ten noorden van Tromsø. De laatste jaren worden er steeds meer walvissen gezien in de omgeving van Skjervøy. Ze komen allemaal af op de haring die hier de winter doorbrengt. Maar het zijn niet alleen de Orka's, Bultruggen en zo af en toe een Noordse Vinvis, maar ook zeearenden die op de grote concentratie haring afkomen. Overdag is er tijd om wandelingen aan land te maken in pittoreske dorpjes en om bij mooi, helder weer sneeuwschoenen onder te doen en naar een hogergelegen uitzichtpunt. Zodra het donker genoeg is (ca. 16.00u) is het tijd om de hemel in gaten te houden om eventueel verschijnend noorderlicht (Aurora borealis) te kunnen zien.


Dag 09
Tromsø - Bergen - Amsterdam
Na het inpakken van uw bagage kunt u nog een keer genieten van het ontbijt aan boord. Daarna neemt u afscheid van het schip, de bemanning en de gidsen en gaat u van boord om huiswaarts te keren. Lijnvlucht van Tromsø via Bergen naar Amsterdam.

Bekijk mogelijkheden & prijzen >>

Een rondje Egypte

10478906490?profile=original

Oppenheim Travel is een expert als het gaat om rondreizen door Egypte. Deze uitgebreide combinatierondreis Egypte Nefertiti neemt je onder meer mee naar Caïro, Luxor, Aswan en Hurghada. Je bezoekt de soek in Caïro, de…

Lees verder...
Meridian Travel