10479026100?profile=RESIZE_930x

Een uitgebreide combinatie rondreis Egypte Nefertiti die u brengt in Cairo, Luxor, Aswan en Hurghada.U bezoekt de Soukh in Cairo, de wereldberoemde pyramides en de Spinx. In Luxor volgt u de route van de farao's. De koningsgraven van de bekende farao's zoals Toetanchamon en Seti. In Aswan heeft u de mogelijkheid om de tempel van Abu Simbel te bezoeken, De nijlcruise is het hoogtepunt van deze reis. Geniet van de uitzichten tijdens de vaart over de Nijl. Het hoogtepunt  van uw Egypte rondreis is een mooie Nijlcruise van Aswan naar Luxor. U verblijft aan boord van een luxe schip en vaart in 4 dagen van Aswan langs de tempels van Kom Ombo, Edfu en Esna naar Luxor. De gehele reis is onder begeleiding van een privégids, ook aan boord heeft u een privégids. Alle excursies en entrees alsmede tranfers zijn privé en inclusief. Eventueel kunt u halverwege de cruise, tegen betaling van een toeslag, vanuit Aswan een optionele excursie maken naar de beroemde tempel van Abu Simbel.

Heb je interesse in het maken van deze reis? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie:

Programma
Dag 1, Amsterdam - Cairo

Vertrek van Amsterdam naar Cairo. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze agent. Transfer naar uw hotel. Overnachting in uw hotel in Cairo.

Dag 2, Cairo
In de ochtend maakt u kennis met uw prive-gids en -chauffeur. Deze hele dag brengt u door met excursies naar de indrukwekkende piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Tevens bezoekt u de piramides van Memphis en Sakkara. 's Avonds optioneel Sound & lightshow bij de piramides van Gizeh. Overnachting in uw hotel in Cairo.

Dag 3, Cairo
Vandaag bezoekt u het prachtige en indrukwekkende Egyptisch Museum met o.a. de tombe van Toetanchamon. Daarna ziet u het "oude" Cairo, waaronder de Ben Ezra synagoge en de Oude Koptische (hangende) Kerk. Na de lunch gaat u naar de Mohamed Ali moskee binnen de muren van de wijk van Saladin en naar de Khan al-Kalili (bazaarwijk). Aan het einde van de middag wordt u naar het station van Cairo gebracht waar de trein klaarstaat die u naar Aswan zal brengen. Diner en overnachting in de slaaptrein.

Dag 4, Aswan
Het ontbijt wordt in de trein geserveerd. Na aankomst in Aswan wordt u opgehaald en naar het cruiseschip gebracht. Inscheping en lunch aan boord. 's Middags maakt u een zeiltoch in een felucca, een traditioneel Egyptisch zeilbootje. U vaart rond Elephantine Island. Dan gaat u naar de Aswandam, een indrukwekkende dam die het Nassermeer scheidt van de Nijl.Verder ziet u de onvoltooide obelisk in de oude granietgroeve. Met een korte toch met een motorboot gaat u vervolgens naar de Tempel van Philae op het eiland Agilka. Deze tempel is geweid aan Isis. Terug naar het cruiseschip voor diner en overnachting. Ondertussen vaart het cruiseschip naar Kom Ombo.

Dag 5, Nijlcruise
Na het ontbijt bezoekt u de tempel van Sobek, de god van de vruchtbaarheid met het krokodillenhoofd. Deze tempel ligt in een bocht van de Nijl waar in oude tijden heilige krokodillen lagen te zonnen aan de oevers van de rivier. Terug naar het cruiseschip. U vaart verder naar Edfu. Diner en overnachting aan boord van het cruiseschip.

Dag 6, Nijlcruise
Per paardenkoets vertrekt u naar de tempel van Horus, de best bewaarde tempel die aan de Nijl te vinden is. Horus was de god met het valkenhoofd die o.a. als god van de zon werd vereerd. Terug naar het cruiseschip waarmee u verder vaart naar Esna. Hier passeert u de sluizen en vaart u verder richting Luxor. Diner en overnachting aan boord.

Dag 7, Luxor - Hurghada
Na het ontbijt verlaat u het cruiseschip. U bezoekt vervolgens de West Bank (Vallei der Koningen, Hatshepsut tempel en Kolossen van Memnon) en de East Bank (Tempel van Karnak). Vervolgens rijdt u naar Hurghada. In de avond komt u aan bij uw hotel voor de overnachting.

Dag 8, Hurghada
Dag ter vrije besteding. Overnachting in Hurghada.

Dag 9, Hurghada
Dag ter vrije besteding. Overnachting in Hurghada.

Dag 10, Hughada - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Hurghada voor de terugvlucht via Cairo naar Amsterdam.

Het is mogelijk om deze reis in Hurghada te verlengen. Wijzigingen van het programma zijn nadrukkelijk voorbehouden.

Meer informatie:
Deze reis wordt uitgevoerd door Oppenheim Travel.
T +31(0)20 404 20 40
E info@oppenheim.nl
www.oppenheim.nl/egypte

Een rondje Egypte

10478906490?profile=original

Oppenheim Travel is een expert als het gaat om rondreizen door Egypte. Deze uitgebreide combinatierondreis Egypte Nefertiti neemt je onder meer mee naar Caïro, Luxor, Aswan en Hurghada. Je bezoekt de soek in Caïro, de…

Lees verder...
Meridian Travel