10817063067?profile=originalVan Santiago de Chile vlieg je in ruim twee uur naar Calama, de toegangspoort tot de Atacamawoestijn en de omliggende landschappen. Zowel in het plaatsje San Pedro de Atacama als daarbuiten zijn hotels in diverse prijsklassen. Een tophotel is Tierra Atacama, een ecolodge waar je verblijft op basis van volpension en ook alle excursies bij de prijs inbegrepen zijn. Een goed concept, uiteraard wel met een bijbehorend prijskaartje.
In deze omgeving is veel te doen, je hebt minimaal drie volle dagen nodig om van de diversiteit van deze regio te genieten. San Pedro de Atacama ligt op een hoogte van 2.400 meter, dus het is verstandig om je verblijf zo in te delen dat de excursies naar hoger gelegen gebieden plaatvinden als je een beetje bent geacclimatiseerd. Een leuke opwarmer is een uitstapje naar de zoutvlaktes bij de Chaxalagune, die onderdeel is van Los Flamencos National Reserve en waar drie soorten flamingo’s voorkomen. Vanuit San Pedro de Atacama leidt de route door een verlaten landschap met een achtergrond van besneeuwde vulkaantoppen. Op de terugweg wordt een stop gemaakt bij het dorpje Toconao, waar een adobekerkje staat met opmerkelijke deuren van cactushout.

Valle de la Luna
Een absolute must is een tocht naar Valle de la Luna, die op ongeveer 13 kilometer van San Pedro ligt. De leegte, de rode aarde, het grijze en gele zand van de duinen, de diepe kloven, grillige rotspartijen, het uitzicht op de woestijn en in de verte de vulkanen. Adembenemend!

10817063693?profile=original

Sportievelingen maken in San Pedro een tocht op een mountainbike. Samen met een gids doorkruis je diverse stroompjes op weg naar Garganta del Diablo, de Keel van de Duivel-kloof. Door de kloof fiets je met aan weerszijden grillige rode rotsen. Je draagt een helm en dat is maar goed ook, want je zou je hoofd hier lelijk kunnen stoten.
Fysiek minder zwaar, maar zeker net zo leuk, is een wandeling in de regio Guatín, een route door een mooi landschap die eindigt bij warmwaterbronnen. Daar kun je je vermoeide beenspieren ontspannen. Je kunt vanuit San Pedro ook mooie tochten te paard maken. Dan rijd je eerst een stuk door het dorpje en daarna de Atacamawoestijn in. Bestaat je gezelschap uit geoefende ruiters, dan ga je in vliegende galop de duinen op.

Hier ligt San Pedro de Atacama:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

OVER CHILI

Chili is een uitermate populaire bestemminge bij reizigers die gaan backpacken in Zuid-Amerika. Het langste land ter wereld bevat vele highlights en bezienswaardigheden en voor liefhebers van outdoor activiteiten is er genoeg te doen. Chili ligt aan de westkant van de het Andes gebergte, ingesloten door Peru, Bolivia, Argentinië en de Grote Oceaan. Santiago de Chile is de hoofdstad. De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegengesteld aan die bij ons. Lente: 1 september t/m 30 november, Zomer: 1 december t/m 28 februari, Herfst: 1 maart t/m 31 mei, Winter: 1 juni t/m 31 augustus. Het land is zo groot dat alle weertypen er voorkomen, dus kijk op internet voor de streek waar je naartoe gaat. Wij hadden in februari/maart zeven tot twintig graden in regio XI. Smeer je goed in met zonnebrandcrème en gebruik lippenbalsem , de zon is scherp en de ozonlaag dun.

Meridian Travel