Je heerlijke vakantiedag start fris en sportief in Clermont-Lefort, zo'n 20 kilometer onder Toulouse. Hier liggen kano's en kajakken klaar voor een sprankelende tocht over het water. Een eco-gids van Granhòta vertelt onderweg alles over dit gebied waar de rivieren Garonne en de Ariège samenkomen. Wat een geluk om hier te mogen genieten van de uitbundige natuur. Je kunt kiezen uit tochten van 7, 10 of 17 kilometer. 

Een halfuurtje verder richting de Pyreneeën ga je terug in de tijd. Aan de oever van de Garonne is een Gallisch dorp nagebouwd op een flink terrein van 9 hectare. Dit Village Gaulois is een ecomuseum, een archeologisch park en culturele droom tegelijkertijd. Je leert er welke planten vroeger werden gebruikten voor voedsel, als medicijn, om kleurstoffen mee te maken, om mee te weven en voor....tovenarij! Er scharrelen dieren rond zoals in het verre verleden, er wordt gevist en ambachtslieden laten zien hoe je pottenbakt en metalen voorwerpen maakt. Bij Toutatis, net echt!

De dag eindigt hoog boven de grond, in de boomhutten Robinsonades. Een topervaring voor jong en oud! Wat een magische sprookjeswereld is hier gecreëerd vol elfen en kabouters, hutjes, hangende tenten en cocons in eeuwenoude eiken. Charmante, comfortabele nestjes aan het water, in een natuurgebied waar je alleen het geluid hoort van gelukkige vogels.|
Haute-Garonne Toerisme

Hier ligt Haute Garonne:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Meridian Travel