10826464272?profile=original

De mooiste manier om echt kennis te maken met Wadi Rum is een paar dagen te wandelen vergezeld met een bedoeïenengids en een kameel.  Wandelaars kunnen ervaren hoe Wadi Rum door het zonlicht elk moment van de dag er anders uitziet. ’s Nachts word er geslapen onder de sterren. Vanaf het Visitors Centre is het uitzicht over de Seven Pillars of Wishdom spectaculair. Vanaf hier vertrekken de meeste jeep- en kamelensafari’s. Met name de film over Lawrence of Arabia heeft ervoor gezorgd dat Wadi Rum bekend is buiten Jordanië, de restanten van zijn kasteel zijn in de woestijn nog te bewonderen.

Uitgestrekte woestijnvallei
Wadi Rum is een uitgestrekte woestijnvallei in het zuiden van Jordanië, omringd door indrukwekkende rotsformaties en kleurrijke zandduinen. Deze fascinerende plek is niet alleen bekend vanwege zijn adembenemende landschap, maar ook vanwege zijn rijke geschiedenis en cultuur. Wadi Rum is namelijk al duizenden jaren bewoond door verschillende bedoeïenenstammen die nog steeds traditionele manieren van leven en werken hanteren. Wandelen in Wadi Rum is daarom niet alleen een kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de woestijn, maar ook om te leren over de lokale cultuur en levensstijl. Het is aan te raden om een gids te boeken voor een wandeling in Wadi Rum, omdat de woestijnvallei uitgestrekt is en het gemakkelijk is om te verdwalen. De gidsen zijn meestal afkomstig uit de bedoeïenengemeenschap en hebben uitgebreide kennis over de lokale flora en fauna, evenals de geschiedenis en cultuur van Wadi Rum. Ze kunnen ook de beste wandelroutes aanbevelen, afhankelijk van uw interesses en vaardigheden.

Seven pillars of wisdom
De 'Seven Pillars of Wisdom' trail in Wadi Rum, Jordanië is een spectaculaire ervaring die elke natuurliefhebber en avonturier moet beleven. Het pad is vernoemd naar het boek van T.E. Lawrence, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de regio diende en zijn legendarische memoires schreef. De trail biedt een onvergetelijk avontuur door de woestijn en onthult enkele van de meest adembenemende uitzichten op aarde. De Seven Pillars of Wisdom-trail is een ultieme wandelervaring die ongeveer drie dagen duurt. Het startpunt van de trail is het dorpje Rum, dat in het hart van de Wadi Rum-woestijn ligt. De route loopt langs enkele van de beroemdste rotsformaties in de regio, waaronder de imposante Jabal Rum en de majestueuze Jebel Burdah.

Tijdens de wandeling krijgen bezoekers de kans om te genieten van de overweldigende schoonheid van de woestijn en de dramatische rotsformaties die oprijzen uit het zand. De trail voert je door uitgestrekte woestijnvlaktes en over de steile zijkanten van bergen, en biedt zo een ongeëvenaard uitzicht over de Wadi Rum-vallei.

Hier ligt Wadi Rum:

KIES EEN ANDER LAND IN HET MIDDEN-OOSTEN

Iran | Jordanië | Oman | Qatar

OVER JORDANIË

Jordanië is een uniek en zeer gastvrij land in het Midden Oosten. Gelegen tussen landen die vaak niet zo veilig zijn, wordt Jordanië vaak geheel ten onrechte ook als radicaal en onveilig bestempeld.  Jordanië is echter keer op keer stabiel gebleken en dit is ook voelbaar bij een bezoek aan het kleine land boordevol cultuur en natuurschatten.

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren