3552968659?profile=RESIZE_710xVoor de meeste vakantiegangers is een bezoek aan Thailand één groot culinair feest. De combinatie van zoete, zure, pittige en zachte smaken maakt een Thais diner tot een genot voor de zintuigen. Veel gebruikte ingrediënten zijn knoflook, chili, verse groenten, vis, vlees, limoen, citroengras, verse koriander, Thaise basilicum, vissaus en garnalenpasta. Het merendeel van de gerechten wordt gegeten met rijst en/of noodles. Noodles worden ook vaak verwerkt in soepen en salades.

Volgens de Thaise traditie bestaat een maaltijd uit verschillende gerechten naast elkaar. U zult zich verbazen over de vele smaaksensaties en lekkere combinaties. Enkele aanraders zijn kaeng khiaw-wãan plaa/kài/néua (groene curry met vis/kip/rundvlees), tôm yam kûng (garnalen en citroengrassoep met champignons), khài yát sâi (omelet gevuld met groenten en varkensvlees), khâo phàt (gebakken rijst) en phàt thai (gebakken noodles met tofu, groente, ei en pinda's). Bij zo'n pittige Thaise maaltijd hoort natuurlijk een lekker koud Singha Biertje.

KIES EEN ANDER LAND IN AZIË

Bhutan | Cambodja | China | Filipijnen | India | Indonesië | Laos | Maleisië | Nepal | Oezbekistan | Sri Lanka | Thailand | Vietnam

OVER THAILAND

Thailand is met recht één van de populairste vakantiebestemmingen in Azië. Deze parel in het oosten biedt de bezoeker niet alleen overweldigende natuur en paradijselijke stranden, je vindt er ook historie, cultuur en een fantastische keuken. Veelzijdig genieten dus