Reizen door de Verenigde Staten

3653207160?profile=RESIZE_710xDe staat Alabama ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en beslaat 135.765 km², waarvan 131.426 km² land is. Alabama strekt zich uit van de uitlopers van de Appalachen in het noorden (met als hoogste punt de top van Cheaha Mountain, van 734 m) over de vruchtbare, zwarte aarde van de Black Belt naar de moerassige Golfkustvlakte.

 

'De grootste rivier is de 500 kilometerlange Alabama, die de staat van het noordoosten naar het zuidwesten doorsnijdt'

 

De staat grenst in het noorden aan de staat Tennessee, in het westen aan Mississippi, in het oosten aan Georgia en in het zuiden aan Florida. De grootste rivier is de 500 kilometerlange Alabama, die de staat van het noordoosten naar het zuidwesten doorsnijdt. Andere belangrijke rivieren zijn de Mobile, de Tensaw, de Tombigbee, de Chattahoochee, de Coosa (FOTO ONDER), de Tallapoosa en de Tennessee. Alabama telt ook grote meren, zoals Martin Lake en Lewis Smith Lake. De staat is verdeeld in vier region’s, te weten: Mountains, Metropolitan, Gulf en River Heritage. De staat heeft ca. 4,5 miljoen inwoners.

Klimaat in Alabama

In Alabama heerst een vochtig, subtropisch klimaat. De staat kent lange, hete zomers en zachte winters waarin het zelden sneeuwt. De beste tijd om hier heen te gaan is in de lente of herfst. Van april tot november liggen de temperaturen rond de 28°C. Kenmerkend voor Alabama is dat het weer zeer snel kan omslaan van warm en zonnig naar koud en kil. En houd ook rekening met mogelijke orkanen of tornado’s: in de staten Mississippi en Alabama komen er zo’n 24 per jaar voor. De laatste keer dat Alabama werd opgeschrikt was door de allesvernietigende orkaan Katrina die duizenden levens eiste.

De naam Alabama  

Alabama is vernoemd naar een indianenstam, die hier in vroeger tijden leefde. In de loop der tijd is de naam op verschillende manieren geschreven door de Spanjaarden, Fransen en Britten, die hier lange tijd de dienst uitmaakten. Enkele voorbeelden: Alebamon, Alibama, Alibamon en Allibamou. ‘Alba’ staat voor thick or mass vegetation dat veel vegetatie betekent, en Amo staat voor to clear, to collect, to gather up dat verzamelen betekent. Kortweg: een verzameling van veel vegetatie en Alabama ís ook een van de meest groene staten van de VS.

Belangrijkste steden in Alabama

Birmingham: de grootste stad van Alabama (FOTO ONDER). Deze oude industriestad heeft naast het Civil Rights Museum ook de Birmingham Museum of Art met een gevarieerde collectie kunst, waaronder de grootste Wedgwood-collectie die er bestaat. De openbare bibliotheek, gelegen aan Lin Park, is zeker de moeite waard om te bezichtigen . De stad herbergt ook een aantal schitterende kerken, met kleurrijke glas-in-loodramen.

Alabama Theatre in Birmingham, Alabama(Foto Shutterstock))

Montgomery (FOTO ONDER): is sinds 1846 de hoofdstad van Alabama en heeft een prachtig monument voor de burgerrechten. In deze stad staat ook de kerk van Martin Luther King, maar op hetzelfde plein bevindt zich eveneens de State Capitol, wat jarenlang een bron van racisme was.

Montgomery in Alabama(Foto Harald Kolkman  / Meridian Travel)

Mobile (FOTO ONDER): deze stad wordt ook wel The Azalea Capital of the World genoemd: meer dan vijftig soorten azalea’s groeien en bloeien hier. De eerste plant werd in 1754 vanuit Frankrijk hiernaartoe geïmporteerd. Mobile staat verder bekend om Mardi Gras, dat hier al sinds 1704 gevierd wordt. Dit feest is een soort variatie op carnaval. Het feest wordt, net als carnaval, gevierd op de laatste dagen voor het begin van de vastentijd, veertig dagen voor Pasen. 

Mobile in Alabama(Foto Shutterstock)

Nationale parken in Alabama

Er zijn zes Nationale Parken in Alabama: Horseshoe Bend National Military Park, Russell Cave National Monument, Little River Canyon National Preserve (FOTO ONDER), Tuskegee Institute National Historic Site, Natchez Trace National Scenic Trail en Tuskegee Airmen National Historic Site.

National Park Little River Canyon National Reserve in Alabama(Foto Shutterstock)

Kaart van Alabama

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!

REIZEN NAAR DE VERENIGDE STATEN

MEEST RECENTE BLOGS OVER NOORD-AMERIKA