Reiziger in Yosemite CaliforniëCalifornië ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, met Oregon (noord), Nevada en Arizona (oost) en Mexico (zuid) als buren. De staat is verdeeld in twaalf regio’s, waarvan de Deserts, Central Coast, High Sierra, Central Valley en Shasta Cascade de grootste zijn.

 

'Aangezien het hier vrijwel altijd lekker weer is, is er alleen een onderscheid te maken in drukke en minder drukke tijden'

 

Aan de kust wonen de meeste mensen, aangezien daar een onder het gematigd zeeklimaat koele zeebries waait. Het is in Californië namelijk erg warm, met gemiddelde temperaturen van 18°C in Los Angeles en 14°C in San Francisco in het noorden. In het zuiden en het binnenland heerst een subtropisch klimaat. Neerslag valt vooral aan de westkant van de bergketens.

Beste reistijd voor reizen naar Californië

Aangezien het hier vrijwel altijd lekker weer is, is er alleen een onderscheid te maken in drukke en minder drukke tijden. Ga ervan uit dat het in juli tot september hoogseizoen is en de vliegtickets dientengevolge aanzienlijk duurder en de rijen voor de attracties een stuk langer zijn.

Flora en fauna in Californië

Deze staat is er van tegenstellingen. Tussen de vochtige kustwouden en de barre woestijnen in het oosten ligt een rijk palet aan landschappen. Na Alaska heeft Californië de langste kustlijn van de USA. Daarnaast presteert de staat het om én het hoogste punt (Mount Whitney, 4.418 m.) én het laagste punt van Amerika (Death Valley, 86 m beneden de zeespiegel) te herbergen.

Californië(Foto Harald Kolkman  / Meridian Travel)

Tussen de twee bergketens – de Coast Ranges langs de Grote Oceaan en de Sierra Nevada Mountain Range in het oosten – ontvouwt zich de vruchtbare Sacramento Valley. Saillant detail is dat hier tevens de 1.000 kilometer lange San-Andreasbreuklijn in de aardkorst loopt, die de inwoners al menigmaal de stuipen op het lijf heeft gejaagd.

Belangrijkste steden in Californië

Sacramento is de staatshoofdstad, maar verreweg de bekendste steden van Californië zijn San Francisco (FOTO ONDER), Oakland, San Diego en Los Angeles.

San Francisco(Foto Harald Kolkman  / Meridian Travel)

Nationale Parken in Californië

Evenals buurstaat Arizona barst het in Californië van de National Parks; maar liefst acht prachtige parken met elk hun eigen aantrekkingskracht ontvangen jaarlijks vele miljoenen bezoekers. De meest bekende is het adembenemende Yosemite National Park, maar ook Death Valley NP en Joshua Tree NP (FOTO BOVEN) zijn ook zeer de moeite waard.

National Park in Californië(Foto Harald Kolkman  / Meridian Travel)

Pretparken in Californië

Plezier staat in deze staat centraal, in alle soorten en vormen. De allereerste Disneyland, dus onmisbaar, ligt bijvoorbeeld in Anaheim. Maar ook real-life Hollywood mag niet ontbreken, en is op spectaculaire wijze te ervaren in Universal Studios Hollywood.

Hollywood in Californië(Foto Harald Kolkman  / Meridian Travel)

Knott’s Berry Farm in Buena Park heeft weinig met bessen te maken, maar kan bogen op meer dan 165 attracties. San Diego ten slotte, heeft twee hoofdattracties voor kinderen van alle leeftijden: Sea World en de uitmuntende San Diego Zoo.

Pacific Coast Highway in Californië

US Highway 101 is een snelweg die van Los Angeles tot diep in Washington State voert. Het Californische gedeelte wordt ook wel de Pacific Coast Highway genoemd en is een prachtige route langs de kust van de Grote Oceaan.

Highway 1 loopt langs de kust van Californië(Foto Harald Kolkman  / Meridian Travel)

Met name het stuk van de Coastal Range dat bekend staat als Big Sur, ongeveer 200 kilometer onder Monterey, is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Kaart van Californië

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

PARTNERS

Met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als Amerika, Canada, Spanje en Frankrijk. Alamo heeft huurauto’s in diverse categorieën tegen een scherp tarief, met een optimale service.

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!