Chicago ligt in de staat Illinois, in het noorden van de Verenigde Staten. Het omringende gebied wordt ook wel The Great Lakes genoemd, vanwege de grote meren die er omheen liggen. Chicago zelf ligt aan het zuidelijke puntje van Lake Michigan. In de zomer wordt Chicago het meest bezocht, zeker omdat dan het culturele outdoor-seizoen hogtij viert. In parken en buurten worden de meest uiteenlopende feesten gevierd, die meestal gratis toegankelijk zijn. Over het algemeen kunnen mei/juni en september als de meest aangename maanden worden betiteld, met warme, heldere dagen zonder al teveel vochtigheid. Van november tot maart is het hier het minst druk, wat waarschijnlijk heel veel met de kou, sneeuwstormen en de felle wind te maken heeft.

Highlights van Chicago

Een overzicht van bezienswaardigheden en activiteiten in Chicago oftewel The WIndy City. Bezoek het graf van Al Capone, beklim de Willis Tower (voorheen de Sears Tower) of ervaar The Untouchables Tour.

Art Institute of Chicago

Het Art Institute of Chicago is een van ’s werelds meest vooraanstaande musea, met een indrukwekkende collectie impressionistische kunst. Te herkennen aan de bronzen leeuwen voor de trappen naar de ingang, een icoon binnen Chicago en de hele USA.
Art Institute of Chicago, 111 S Michigan Ave Illinois Center, tel: +1 (312) 443 3600

Chicago Cubs

Baseballfans overal ter wereld drommen samen rond het met klimop begroeide honkbalstadion van de Chicago Cubs, de meestal verliezende ‘trots’ van de stad. Wrigley Field is een van de laatste grote stadions waar alles nog met de hand wordt gedaan, zoals het bijhouden van de score.

Wrigley Field, 1060 W Addison St Wrigleyville, tel: +1 (773) 404 2827, www.cubs.com

Eten & uitgaan in Chicago

Chicago biedt alle soorten accommodaties in alle prijsklassen. Over het algemeen zakken de prijzen van zelfs de duurste hotels aanzienlijk als alle zakenmensen thuis zijn, van donderdag tot zondag. En probeer eens een oud, vooroorlogs hotel uit: niet alleen is het interieur vaak verrassend schoon en nieuw, maar ook de prijzen liggen er relatief lager dan de grotere ketens. In deze immense stad kun je uit elke wereldkeuken eten. Gezien de samenstelling van Chicago’s burgerlijke stand zijn de cuisines van Italië, Oost-Europa, Griekenland, Duitsland, Mexico, Chinees, Indiaas en Russisch iets meer vertegenwoordigd. Ook vlees- en barbecueliefhebbers komen hier aan hun trekken. Ten noorden en westen van de binnenstad (The Loop) liggen de meeste restaurants en bars. Daarnaast zijn ook Little Italy, Chinatown en Greektown goede plekken om je honger te stillen. Door de hele stad vind je overigens restaurants, eethuizen en kraampjes waar je een Italian Beef Sandwich of een Chicago Hot Dog (met tomaat, ui, spaanse peper en een augurk) kunt krijgen; smerig lekker!

Mount Carmel Cemetary

Al Capone ligt begraven op Mount Carmel Cemetary, samen met enkele andere kopstukken uit de onderwereld, waaronder Dion O’Bannon en Jack ‘Machine Gun’ McGurn.
Mount Carmel Cemetary, Harrison & Hillside Avenues, Hillside, Illinois, tel: +1 (708) 449-8300

The Untouchables Tour

The Untouchables Tour is een twee uur durende tocht langs historische plekken die een rol hebben gespeeld in het veelbewogen verleden van Chicago. Hoogtepunten zijn onder meer Little Italy, het Biograph Theatre, waar gangster John Dillinger werd vermoord en bovenstaande SMC Cartage Company. Onder leiding van gidsen als ‘Louie’, ‘Al Dente’ en ‘Big Julie’ zul je je niet vervelen.

Untouchable Tours, P.O. Box 43185, Chicago, Illinois 60643, tel: +1 (773) 881 1195, fax: +1 (773) 881 7384, www.gangstertour.com

Willis Tower

Wat het Empire State voor New York is, is de Willis Tower (voorheen Sears Tower) voor Chicago. Hoger kun je in de wijde omgeving niet komen, en het uitzicht over de stad en Lake Michigan is onverslaanbaar.

Sears Tower, 233 S Wacker Dr The Loop, tel: +1 (312) 875 9696, www.the-skydeck.com

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

PARTNERS

Met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als Amerika, Canada, Spanje en Frankrijk. Alamo heeft huurauto’s in diverse categorieën tegen een scherp tarief, met een optimale service.

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!