Indiana ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen Michigan (noord), Ohio (oost), Kentucky (zuid) en Illinois (west). De staat is verdeeld in zes regio’s, te weten North, East, Central, West, South Central en South. 

Een wilde rode vos in Indiana USA(Foto Shutterstock)

The Hoosier State kent een duidelijk landklimaat met hete, korte zomers en lange, strenge winters. ‘s Winters valt er weinig neerslag, meestal in de vorm van sneeuw. Langs de grens met Michigan kunnen de winters strenger zijn, met hier en daar een blizzard, die extreem koude lucht aanvoeren vanuit het arctische Canada. De temperatuur in de zomer schommelt rond 25 graden Celsius, terwijl het kwik ‘s winters varieert tussen de -10° en 2°C. Incidenteel kan er zich een tornado voordoen, vooral in het binnenland van de staat.

Beste reistijd

Hoewel er veel voor de bloesemende bomen in de lente te zeggen is, is de herfst het absolute topseizoen in Indiana. De verkleurende bladeren en een lange keten Farmer’s Markets met overvolle manden verse appels, pompoenen en andere oogstproducten zijn onweerstaanbaar voor wie van ‘dat landelijke’ houdt.

Flora en fauna

Het vlakke, noordelijke deel van de staat wordt gekenmerkt door industrie en steden, terwijl het heuvelachtige zuiden wordt beheerst door de agrarische sector. Van de velden komt, naast koeien en varkens, voornamelijk maïs, tarwe, sojabonen, hooi, fruit en groenten. De industrie verwerkt natuurlijke grondstoffen als steenkool, petroleum, kalksteen, grind en zand tot ijzer, staal, machines en elektrische apparatuur. Indiana heeft een constant klimaat, waardoor boom- en plantensoorten gelijkmatig over de hele staat zijn verdeeld. Onder meer de eik, zwarte walnoot, plataan en populier komen er veel voor. Daarnaast zijn natuurlijk ook fruitbomen met appels, perziken, kersen en peren in groten getale aanwezig. De enige vleeseter in Indiana is de rode vos (FOTO BOVEN), maar af en toe worden ook coyotes en wolven gesignaleerd. De dieren die deze carnivoren vrezen, zijn herten, muskusratten, wasberen, dassen en diverse soorten eekhoorns. In de lucht vliegen onder meer zwarte eenden, blauwe reigers, spreeuwen, rode spechten en Amerikaanse zeearenden. De waterwegen van de staat zijn doorspekt met baars, meerval, snoekbaars en zonnevis.

Belangrijkste steden

Indianapolis is de staatshoofdstad van Indiana. Grote steden van betekenis zijn daarnaast Gary, Fort Wayne en Evansville.

Natuur

Indiana heeft geen officieel National Park, maar Indiana Dunes Lakeshore State Park komt dicht in de buurt. Kilometers lange stranden, zandduinen, moerassen en bossen langs Lake Michigan vormen een schitterende rit. Afgewisseld met een Frans-Canadese nederzetting en een boerderij uit begin 20 e eeuw is dit gerust een vermakelijke attractie te noemen.

New Harmony

Dit plaatsje werd in 1814 door religieuze Duitse puristen gesticht als toevluchtsoord. In 1825 werd New Harmony echter gekocht door twee idealisten, die er een commune oprichtten, die een gelijke sociale structuur en onderwijs tot doel had. Dit Utopia trok veel denkers en wetenschappers aan, waaronder een Nederlandse geoloog.

Indy 500

Officieel heet een van de meest beroemde races van de USA Indianapolis 500 Mile Race, maar na 60 jaar rondjes draaien over de Indianapolis Motor Speedway volstaat ‘Indy 500’ al lang. Jaarlijks georganiseerd op Memorial Day (de laatste zondag in mei) is de van tradities omgeven racedag een spektakel voor autofans van alle leeftijden.

Kaart van Indiana

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

MEER NOORD-AMERIKA

Verenigde Staten | Canada

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!

DE MOOISTE NATIONAL PARKS VAN DE VERENIGDE STATEN

Informatieve en inspirende reisgids met reportages, praktische tips en achtergronden over een selectie van de mooiste Nationale parken in de Verenigde Staten.
Lees meer >>

DE LEUKSTE BUURTEN & WIJKEN VAN NEW YORK

Informatieve en inspirerende reisgids met reportages, praktische tips en achtergronden over de leukste buurten en wijken in New York City.
Lees meer >>

LEES ONS MAGAZINE

Meridian Travel