Louisiana ligt in het zuiden van de Verenigde Staten, tussen Texas (west), Mississippi (oost), Arkansas (noord) en de Golf van Mexico (zuid). De staat is verdeeld in vijf regio’s, te weten Greater New Orleans, Plantation Country, Cajun Country, Crossroads en Sportsman’s Paradise.

Bayou in Louisiana(Foto Shutterstock)

In de staat heerst een sub-tropisch klimaat, met warme, drukkend vochtige zomers en milde winters. Hierbij geldt: hoe verder landinwaarts, des te minder neerslag er valt. De zomermaanden worden gekenmerkt door temperaturen van rond de 30 graden Celsius, terwijl de winters het kwik gemiddeld op 10°C houden. De zomer en de herfst zijn de seizoenen voor orkanen en tropische stormen. De lente is bij uitstek geschikt om af te reizen naar deze schitterende staat.

Flora en fauna

De Pelican State is overwegend vlak, met een dichtbebost grondgebied dat afloopt richting zee. De staat kent voornamelijk naaldbomen, in het zuiden vaak overgroeid met het karakteristiek woekerende Spanish moss. In de verscheidenheid van Louisiana’s natuur leeft een diverse populatie dieren. Met zoogdieren als red deer, eekhoorns, konijnen en beren, maar ook vogels als patrijzen, kalkoenen en diverse eendensoorten. Aan de kust en in de rivieren leven vele vissoorten; ook zijn er o.a. vijf soorten bedreigde schildpadden te vinden.

New Orleans in Louisiana(Foto Jorg Hackemann via Shutterstock)

Belangrijkste steden

De staatshoofdstad van Louisiana is Baton Rouge, maar veruit de grootste en meest bekende plaats is New Orleans (FOTO BOVEN). Daarnaast verdienen ook Shreveport en Lafayette een vermelding. Overigens wordt er wat gemeenten betreft niet gesproken over ‘Counties’, maar ‘Parishes’.

Natuur

Louisiana kent geen officiële Nationale Parken, maar beschikt over een unieke kustlijn met vele bayou’s, eilandjes en moerassen. Het zuidoosten van de staat lijkt wat dat betreft zo’n beetje op het water te drijven.

Cajun Wetlands in Louisiana(Foto Shutterstock)

Onder meer Cane River Creole National Historical Park, Jean Lafitte National Historical Park and Preserve en Poverty Point National Monument beschikken, naast een verscheidenheid aan historisch materiaal, ook over een schitterende omgeving. Ook de Cajun Wetlands (FOTO BOVEN), ten westen van New Orleans, zijn meer dan de moeite waard.

Plantages

Ten noorden van New Orleans is een aantal prachtige plantages te vinden, die terugvoeren naar de tijd toen de suiker en katoen in het zuiden hoogtij vierde. Onder meer de Destrehan Plantation, bekend van ‘Interview With The Vampire’, de Laura Creole Plantation en Oak Alley Plantation (FOTO ONDER) vragen erom gefotografeerd te worden.

Oak Alley Plantation in Louisiana(Foto Shutterstock)

Van de LaBranche Plantation is weliswaar alleen het slavenverblijf overgebleven, maar kan op een lugubere lokale attractie bogen; hier ligt Hitler’s paard ‘Nordlicht’ begraven.

Kaart van Louisiana

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

PARTNERS

Met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als Amerika, Canada, Spanje en Frankrijk. Alamo heeft huurauto’s in diverse categorieën tegen een scherp tarief, met een optimale service.

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!