St. Louis ligt in het oosten van de staat Missouri, in het midden van de Verenigde Staten. De rivierstad kent een landklimaat, met drukkend hete zomers en koude winters die enigszins worden gematigd door het aanwezige water. De gemiddelde zomertemperatuur schommelt rond de 30 graden; ’s winters daalt het kwik tot rond het vriespunt. Jaarlijks valt er in St. Louis behoorlijk wat neerslag; 100 cm verdeeld over ongeveer 100 dagen per jaar. Wat in de winter vooral opvalt, is de ijzige noordwestenwind. Tijdens de lente sterkt deze bries aan tot tornadosterkte. De beste maanden om naar St. Louis af te reizen, zijn juni tot en met september. Juli en augustus zijn overigens alleen geschikt voor liefhebbers van extreme warmte.

Highlights

Jefferson National Expansion Memorial

Het Jefferson National Expansion Memorial omvat naast de Gateway Arch ook het Old Courthouse en het Museum of Westward Expansion.

Old Courthouse

In het oude gerechtsgebouw zijn diverse tentoonstellingen gevestigd die meer vertellen over de totstandkoming van St. Louis. Daarnaast is een permanente expositie aanwezig over de meest geruchtmakende processen die hier werden gevoerd. Openingstijden zijn dagelijks van 8:30 tot 16:30. De toegang is gratis.

Museum of Westward Expansion

In het Visitors Centre onderaan de Gateway Arch zijn diverse tentoonstellingen ingericht die betrekking hebben op de ontdekkingsreis richting het westen van de Verenigde Staten. Met onder andere allerlei historische gebruiksvoorwerpen rondom Lewis & Clark, Indianen en andere pioniers.

Gateway Arch

Je beklimt de Gateway Arch door middel van een vreemdsoortig trammetje, dat van 8:30 ’s ochtends tot 9:15 ’s avonds op en neer gaat van de noord- naar de zuidkant en andersom. Een bezoek aan het platform kost volwassen 10 dollar en kinderen 3 dollar. Met een National Park Passport krijg je 3 dollar korting. De complete ervaring neemt ongeveer 45 minuten in beslag, waarbij je een schitterend uitzicht geniet over de omgeving van St. Louis en onderweg ook nog eens iets leert over de geschiedenis van St. Louis en de bouw van de stalen boog. Voor meer informatie: Jefferson National Expansion Memorial, 11 N. 4th St, MO 63102, tel: +1 314 655 1700, www.nps.gov/jeff

Missouri Botanical Gardens

Deze botanische tuinen zijn in elk seizoen een lust voor het oog. De tuinen zijn dagelijks van 9:00-17:00 uur geopend, tegen een toegangsprijs van 8 dollar. Voor meer informatie: Missouri Botanical Gardens, 4344 Shaw Boulevard, MO 63110, tel: +1 314 577 9400, www.mobot.org

Sport

St. Louis is maar wat trots op zijn uiterst succesvolle sportteams. De fans van de St. Louis Cardinals (baseball), Rams (American football) en Blues (ijshockey) zijn dan ook door de hele stad te spotten. Een bezoek aan een wedstrijd mag tijdens je trip dan ook eigenlijk niet ontbreken.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

PARTNERS

Met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als Amerika, Canada, Spanje en Frankrijk. Alamo heeft huurauto’s in diverse categorieën tegen een scherp tarief, met een optimale service.

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!