capitoolWashington, DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten ligt in het zogenaamde District of Columbia aan de Oostkust van Amerika en is dagelijks vanaf Schiphol te bereiken. Washington, DC wordt gekenmerkt door koude winters en hete, vochtige zomers. ’s Winters schommelen de temperaturen rond het vriespunt, terwijl het kwik in de zomer rond de 27 graden Celsius kan bereiken.

Highlights
National Mall 

Dit drie kilometer lange park geeft Washington deels haar gezicht, met name door bekende iconen als het Lincoln Memorial, Washington Monument, de WOII en Vietnam Memorials en het Capitool.

The National Mall in Washington, DC

The White House

Het meest bekende regeringsgebouw ter wereld staat aan Pennsylvania Avenue en is voor de meesten alleen door de grote zwarte hekken te bekijken. Vlakbij staat echter een Visitor’s Centre, waar de ergste honger naar beeldmateriaal en historie kan worden gestild.
Adres: 1600 Pennsylvania Avenue NW Washington, DC

Het Witte Huis in Washington, DC

National Portrait Gallery

Beroemde en minder beroemde Amerikanen hangen gebroederlijk en gezusterlijk naast elkaar.
Adres: Eighth en F Streets, NW, Washington, DC, tel: +1 202 633-8300, npgnews@si.edu, www.npg.si.edu

National Museum of Natural History

De natuurlijke geschiedenis van het land wordt hier op uitputtende wijze tentoongesteld in het mooiste natuurhistorische museum van het land.
Adres: 10th Street en Constitution Avenue NW, Washington, DC,  www.mnh.si.edu

National Museum of American History

Een prachtig chaotische plek waar dinosaurussen samenkomen met de rode schoentjes van Dorothy uit The Wizard of Oz. Adres: 14th Street en Constitution Avenue NW, Washington, DC.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

PARTNERS

Met bijna 2.000 autoverhuur locaties wereldwijd biedt Alamo u een netwerk van autohuur locaties op populaire reisbestemmingen als Amerika, Canada, Spanje en Frankrijk. Alamo heeft huurauto’s in diverse categorieën tegen een scherp tarief, met een optimale service.

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!