De Canadese wildernis op z'n best

8728306872?profile=RESIZE_710xDat Canada een van de mooiste plekken op aarde is, zal niemand betwisten. Hier is de wildernis nog echt ongerept, en groeien en bloeien miljoenen planten en bomen ongestoord in hun natuurlijke habitat. De overheid werkt al meer dan een eeuw aan hun nationale parksysteem, een ambitieus plan om 39 representatieve natuurregio’s voorgoed te beschermen. Wij stellen de tien mooiste parken van Canada aan je voor.

Forillon
Aan de uiterste punt van het schiereiland Gaspésie in Oost-Québec ligt een majestueus kustlandschap van 244 vierkante kilometer, omzoomd door bergen en sfeervol omlijst door een maritieme soundtrack van golven en meeuwen. De topattracties hier worden gevormd door tien verschillende soorten rotsformaties, de diverse zeevogelpopulatie en Grande-Cave National Heritage Site, de plek waar zich eeuwen geleden de eerste bewoners – de Mi'kmaq – vestigden.

8728326877?profile=RESIZE_710x

Gros Morne (foto)
Dit schitterende fjorden- en berggebied in Newfoundland werd in 1987 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed, vooral vanwege de geologische rijkdom en het adembenemende landschap. De naam van het park betekent ‘Grote Sombere’, waarmee de gelijknamige hoogste piek (806 meter) wordt bedoeld. De berg en de bergketen die door het park loopt maken deel uit van de Long Range Mountains, die langs de gehele westkust slingeren. Hoogtepunten hier zijn de vele fjorden, watervallen en vredige baaitjes met zandstranden.

Pacific Rim
Met de Insular Mountain Range in de rug en de Grote Oceaan voor de boeg heeft het Pacific Rim National Park Reserve alles in zich wat de westkust van Canada zo boeiend maakt. Niet voor niets vestigden zich hier de Nuu-chah-nulth First Nations, gevolgd door vele Europese kolonisten en gelukszoekers. Het park leent zich uitstekend voor lange wandelingen en hikes in de indrukwekkende kustnatuur en is logischerwijs een paradijs voor watersporters.

Lees het hele artikel in reismagazine Canada Roadtrips. Bestellen kan hier

Bekijk foto's van members uit Noord-Amerika hier

Meer over Canada lees je hier

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel