De mooiste Thaise stranden

9891340688?profile=RESIZE_1200x

Thailand staat bekend om haar paradijselijke, witte stranden met overhan-gende palmbomen en helder blauwe zee. De perfecte omgeving om de boel de boel te laten en bij te komen van het drukke Hollandse leven. In de Golf van Thailand liggen veel kleine eilandjes waar u zich rustig terug kunt trek-ken om te genieten van zon, zee en strand. Wij selecteerden de mooiste vier.

9891338497?profile=original

Ko Samui
Prachtige eilanden, van alle gemakken voorzien, maar nog niet zo ontwikkeld als de zuidelijker gelegen eilanden. Ko Samui bijvoorbeeld, met haar prachtige stranden, barretjes en restaurantjes, vissersdorpjes en prachtige ongerepte natuur. Voordeel van dit eiland is de luchthaven. Binnen anderhalf bereik je, vanuit het drukke Bangkok, de zonnige stranden van het eiland. Een andere optie is duikers hotspot Ko Tao , met talloze duikscholen en kleine, ongerepte strandjes. Wilt u echt idyllisch en exclusief? Boek dan een bun-galow op het strand van mini eilandje Ko Nang Yuan voor de kust van Ko Tao en geniet van uw eigen privé koraalbaai voor de deur.

9891338694?profile=original

Krabi
De provincie Krabi heeft ook een aantal prachtige stranden zoals Ao Nang, Rai Legh , en de Phi Phi eilanden. De mooiste stranden van Krabi zijn slechts per boot te bereiken en liggen rondom Laem Phra Nang . Deze regio is bij uitstek geschikt voor de avontuurlijke en sportieve reiziger op zoek naar snorkel-, zeil-, kano-, klim- en wandelmogelijkheden.

9891339093?profile=original

Similan Eilanden
In de Golf van Thailand is het goed duiken en snorkelen van mei tot september, in de Andaman zee van oktober tot april. De Similan eilanden, ook wel Ko Kao genoemd (de negen eilanden) behoren tot de mooiste duiklocaties ter wereld. De eilanden in dit marine-natuurreservaat hebben een grillige kustlijn van kalksteenpieken afgewisseld met kleine zandstrandjes en zijn nagenoeg onbewoond. Ten westen van de eilandengroep liggen de beruchte Birmese Banks waar regelmatig scholen haaien gespot worden. De beste manier om hier te duiken is met een livaboard-boottour vanaf Phuket. Een driedaagse duikexcursie kost rond de 700 euro.

9891339660?profile=original

Phuket
Geheel zuidelijk ligt het grote schiereiland Phuket met haar internationale luchthaven. Het eiland is prachtig, maar vaak druk met toeristen. Toch heeft die ontwikkeling ook zijn voordelen. Denk aan uitstekende restaurants, goede faciliteiten en een leuke shopping area. Daarbij is de drukte op Phuket gemakkelijk te ontvluchten omdat het concentreert rondom de stranden. Tien minuten met taxi og brommer, en je waant zich weer in het échte Thailand met kleine dorpjes en prachtige, ongerepte natuur

Kaart van Thailand:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE