Duurzaam genieten op Tenerife

9240682081?profile=RESIZE_710xDe trend om duurzaam te reizen zit al een paar jaar in de lift, maar is straks na de pandemie juist nog belangrijker. Het Canarische eiland Tenerife biedt verschillende initiatieven om het milieu zo min mogelijk te belasten. We hebben daarom die tips – voor zowel eten, slapen als leuke uitjes – voor je op een rij gezet, die niet alleen geweldig zijn om te beleven, maar ook nog eens bijzonder duurzaam zijn.

Tenerife is het grootste Canarische eiland en wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van natuur, cultuur en eindeloos veel mogelijkheden voor zowel activiteiten als
ontspanning. Dankzij het fijne klimaat met warme winters en zachte zomers is het eiland een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. Je kunt er het hele jaar door genieten van adembenemend natuurschoon, heerlijke stranden,
gevarieerde gastronomie, avontuur, sport en wellness. Of het nu gaat om het verkennen van het unieke landschap in het Unesco-werelderfgoed Nationaal Park El Teide, een prachtige wandeling maken in natuurpark Anaga, eten in een van de vijf Michelinsterrenrestaurants, het bezoeken van de hoofdstad Santa Cruz of het nabijgelegen San Cristóbal de La Laguna, of ultiem relaxen op een van de heerlijke stranden in het zuiden van het eiland; er is voor ieder wat wils op Tenerife. Daarnaast biedt het accommodaties voor alle soorten reizigers; van unieke boetiekhotels, plattelands accommodaties tot luxueuze vijfsterrenhotels.

Hiken in natuurparken
Veel duurzamer dan wandelen kan het bijna niet en op het eiland is veel natuur te ontdekken. Tenerife telt maar liefst 43 beschermde natuurgebieden die bijna de helft van het eiland in beslag nemen, waardoor het als een echt wandelparadijs gezien wordt. De routes wisselen adembenemende uitzichten op zee af met eindeloze laurierbossen. Een unieke ervaring is een wandeling op de El Teide-vulkaan, waar je door het zwarte lavagesteente het idee krijgt dat je op de maan bent beland. Met honderden kilometers aan goede bewegwijzerde routes in de natuurparken valt er genoeg te beleven.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel