Ervaar het leven ‘on the road’

7886189288?profile=RESIZE_710xNa afgelopen zomer kunnen we zonder twijfel concluderen dat ‘het camperleven’ populairder is dan ooit. Nederlanders en Belgen zijn altijd al enthousiaste kampeerders geweest, maar in combinatie met het virus heeft het een nieuw level bereikt. Het camper verhuurbedrijf Indie Campers ziet een groei van 200 procent in binnenlandse boekingen vergeleken met vorig jaar. Door deze evolutie stellen veel mensen zich deze vraag: Is het gunstiger om een camper te huren of te kopen?

De primaire factor van het huur- versus koop dilemma hangt af van hoe vaak je de camper denkt te gaan gebruiken. Een camper heeft een gemiddeld prijskaartje van 45.000 euro. Naast deze initiële investering van het kopen van een camper, moeten kopers rekening houden met de bijbehorende, maandelijkse kosten van onderhoud, opslag en verzekering. Als je je voertuig elk weekend en elke vakantie gaat gebruiken of als je permanent in een camper wilt wonen dan is een camper kopen zeker de moeite waard, het heeft namelijk een hoge prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de aankoop van een vakantiehuis.

Echter, is je plan enkel om de camper te gebruiken voor een aantal roadtrips, dan zul je snel voelen dat het een dure hobby is en het de hoge kosten van de aankoop niet waard is.

Het huren van het camper past dan beter bij je behoeftes en verplicht je geen grote jaarlijkse en maandelijkse investeringen zoals bovengenoemd. Huren zorgt voor veel meer flexibiliteit en gemak in het gehele proces van onderzoek doen tot het ophalen en terugbrengen van de camper. Maar ook is het gunstiger terwijl je de camper huurt aangezien reizigers toegang hebben tot diensten van het verhuur bedrijf zoals de wegenwacht, reistips en schoonmaakdiensten.

Een veelvoorkomend probleem is dat veel kopers investeren in een camper, maar die ook vrij snel weer doorverkopen wanneer ze de hoge kosten beseffen. Dit wordt snel duidelijk als de camper het grootste deel van het jaar stilstaat, maar er tegelijkertijd wel voor wordt betaald. Verschillende nieuwe camper verhuurplatforms bieden nu een oplossing hiervoor via een peer-to-peer marktplaats, waar camper eigenaren hun campers voor verhuur aanbieden en zo hun investering en maandelijkse kosten terug verdienen, de “Airbnb” en “Marktplaats” van campers.

Stemmen: 0
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel