Miami Beach, een paradijslijk eiland

10083237655?profile=RESIZE_710xMiami en Miami Beach. Vaak wordt het in een adem genoemd. Maar dat is eigenlijk niet terecht. Hoewel de plaatsen dicht bij elkaar liggen, zijn Miami en Miami Beach twee afzonderlijke steden. Miami ligt op het vaste land. Miami Beach ligt op een kunstmatig eiland in zee. Dat maakt Miami Beach een bijzondere vakantiebestemming.

Het ultieme vakantiegevoel begint natuurlijk al als je 's ochtends opstaat en je vanaf je balkon het sprankelende zeewater ziet. Dat is niet zo moeilijk als je een hotel in Miami Beach boekt, want bijna alle hotels staan langs de kustlijn. Kies voor een moderne bouwstijl met een uitzicht vanaf de zesde verdieping, of ga voor een stijlvol familiehotel op nog geen halve kilometer van het strand. Wat je ook kiest, je kunt ervan uitgaan dat het hotel een uitstekende service heft.

Ontdek de stranden van Miami Beach
Het langgerekte strand van Miami Beach is opgedeeld in een noordstrand, een zuidstrand en het middenstuk. Van deze indeling is waarschijnlijk South Beach het meest bekende. Het is hier dan ook altijd gezellig druk. Geniet van de palmbomen, de opvallende gekleurde strandwachthuisjes op het strand en natuurlijk de prachtige blauwe zee. Dit deel van Miami Beach is niet voor niets erg populair onder de toeristen. Het mooie witte zandstrand nodigt niet alleen uit om heerlijk te ontspannen op een ligbed.

10083240071?profile=RESIZE_710x

Voor watersportactiviteiten ben je ook op de juiste plaats. Wil je Miami Beach een keer vanaf het water bekijken, dan huur je een speedboot voor een rondvaarttocht. Hou je meer van rust op het strand, dan is dat ook geen probleem. Op de North Beach is de bedrijvigheid een stuk minder, maar het uitzicht op zee is net zo mooi.

Culturele uitstapjes in Miami Beach
Je kunt in Miami Beach echt genieten van je vakantie, want je kunt overal heen zonder dat je zelfs de huurauto hoeft te pakken. Vanaf ieder strand van Miami Beach rijden namelijk pendelbussen die je overal naartoe brengen. Ook naar het bekende Art Deco District. Met meer dan achthonderd gebouwen in de Art-decostijl, is dit een prachtige wijk om doorheen te lopen, te genieten van alles wat je ziet en ook nog eens indrukwekkende foto's als herinnering te maken.

10083240678?profile=RESIZE_710x

Je kunt eventueel ook op de fiets of te voet een audiotour maken, zodat je ook uitleg krijgt over de geschiedenis van de vele gebouwen. Tussendoor rust je even uit op een van de vele terrasjes en geniet je van alles wat je voorbij ziet komen.

10083235875?profile=RESIZE_710x

Lees het hele artikel en meer in onze te verschijnen uitgave 'De leukste reistips uit Florida'. Bestellen kan hier >>

Hier ligt Miami Beach:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE