7285614456?profile=RESIZE_710xNa succesvolle restricties om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken, heropende Dominica de grenzen op 15 juli 2020. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Nieuwe Gezondheidsinvesteringen, Dr. Irving McIntyre, kondigde dit voor het eerst aan op een persconferentie op 1 juli 2020, en de eerste minister, de geachte heer Roosevelt Skerrit, bevestigde de data en lichtte de vooropgestelde protocollen verder toe in daaropvolgende radio- en televisieprogramma's.

Sinds 30 juni 2020 zijn er in Dominica geen nieuwe Covid-19 besmettingen meer vastgesteld. In totaal waren er 18 bevestigde gevallen van Covid-19, waarbij er geen enkel dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Alle besmette personen zijn hersteld.

De heropening van de grenzen zal op een gefaseerde manier gebeuren, waarbij tijdens fase één staatsburgers en inwoners vanaf 15 juli 2020 naar Dominica mogen terugkeren. Tijdens fase 2 van de heropening van de grenzen kunnen alle reizigers, ook niet-onderdanen, vanaf 7 augustus 2020 naar het natuureiland reizen.

Richtlijnen en protocollen voor wat betreft gezondheid en veiligheid werden zorgvuldig uitgewerkt en formeel bekendgemaakt om het risico op nieuwe gevallen van Covid-19 na de heropening van de grenzen tot een minimum te beperken.
De nieuwe reisvoorschriften voor reizen naar Dominica kunnen hier nagelezen worden.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel