Ontdek de rijke geschiedenis van Seattle

10946522456?profile=original

Seattle is een stad in de Amerikaanse staat Washington en het is de grootste stad in de staat. De stad werd gesticht in 1851 en heeft een rijke geschiedenis. In de vroege jaren van de stad was Seattle een belangrijk handelscentrum voor de hout- en visindustrie. De stad lag aan de Puget Sound en had een natuurlijke haven, wat het een aantrekkelijke locatie maakte voor handel. In de late jaren 1800 en vroeg 1900 werd Seattle een belangrijk knooppunt voor de spoorwegen. Dit was mede dankzij de aanleg van de transcontinentale spoorlijn, die de stad verbond met de rest van het land. Dit droeg bij aan de economische groei van Seattle.

In de jaren negentig van de vorige eeuw was Seattle het centrum van de muziekscene die bekend stond als de "Seattle Sound", geleid door bands zoals Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden. Deze muziekscene bleef groeien en Seattle werd bekend als een belangrijke muziekstad.

Tegenwoordig is Seattle een belangrijk technologisch centrum, met grote bedrijven zoals Microsoft en Amazon die gevestigd zijn in de stad. Het is ook een populaire toeristische bestemming, met bezienswaardigheden zoals het Space Needle en het Museum van de Stad Seattle.

Lees hier het hele artikel >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren