Tijd voor de Noorse natuur

9507629485?profile=RESIZE_710xGeen beter land dan Noorwegen om je opgebouwde reisverlangens te stillen. Laat je overweldigen door de overvloed aan fjorden, bergen, gletsjers en watervallen. De onuitputtelijke natuur in samenhang met de rust, stilte, schone buitenlucht en de vrijheid om eindelijk weer te gaan en staan waar je wilt, wanneer je dit wilt. Het is tijd om weer op reis te gaan!

Als je vliegt op Oslo is het de moeite waard om eerst te ontdekken waarom deze stad zich zo goed leent voor een stedentrip. De stad werd in 2019 uitgeroepen tot Groene Hoofdstad van Europa en is koploper in duurzame investeringen en vooruitstrevende klimaatdoelen. En dat varieert van een autovrij centrum tot een groeiend ov-netwerk, dat enkel op groene energie rijdt. Oslo moedigt aan tot fietsen, wandelen en gezelligheid op het terras. Dankzij het schone water in Oslo kun je gerust een duik nemen vanaf de pier in de wijk Tjuvholmen of suppen op de Akerselva-rivier, die dwars door het centrum stroomt. Klaar om je camperreis te beginnen? De verhuurlocaties waar je je huurcamper ophaalt, liggen op een uur rijden van Oslo. Vaak is het mogelijk om een transfer vanuit Oslo naar de verhuurlocatie bij je camperhuur te reserveren.

Voordelen van een camper
Camperspecialist Worldwide Campers biedt wereldwijd camperhuur aan, waaronder in verschillende Noorse steden. Hier kies je uit een riant aanbod van twee- tot zespersoonscampers van verschillende merken en verhuurders. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om veel extra inboedel bij te huren – van keukengerei en beddengoed tot handdoeken, kinderzitjes en een barbecue. Reis je met z’n tweeën, dan kun je een compacte, voor iedereen makkelijk te besturen camperbus huren met een vast tweepersoonsbed, een toilet en een keuken. Ga je met het gezin op vakantie, dan kies je een gezinscamper met extra stapelbed. Eenmaal op reis met je camper heb je bij Worldwide Campers enkel de inleverdatum en -locatie waar je rekening mee hoeft te houden. De route en het tempo bepaal je zelf.

9507630656?profile=RESIZE_710x

Lillehammer
Vanuit Oslo is het 2,5 uur rijden naar Lillehammer. Bekend van de Olympische Spelen in ’94 en de bijna gelijknamige Netflix-serie, maar ook steeds bekender als officiële Sustainable Destination. In Lillehammer ligt het grootste openluchtmuseum van Noorwegen, Maihaugen. Je waant je hier in de middeleeuwen met meer dan 200 historische gebouwen en de originele staafkerk van Garmo uit 1200. Overnachten kan op Lillehammer Camping met uitzicht op het Mjøsa-meer.

Dovrefjell
De volgende dag vervolg je je route richting het noordelijke Hjerkinn. Kies hier een van de wandelroutes door het Nationaal Park Dovrefjell-Sunndalsfjella. Dit natuurpark laat de grote contrasten zien van de Noorse natuur – van het dramatische alpine landschap met denderende watervallen in het noordwesten tot de glooiende heuvels in het oosten. Het Dovrefjell-gebergte heeft een bijna ongerept ecosysteem met wilde rendieren, poolvossen en de enige Noorse populatie muskusossen. Het Norwegian Wild Reindeer Center Pavilion won al diverse architectuurprijzen en is de beste plek om rendieren in het wild te zien.

9507635270?profile=RESIZE_710x

Geirangerfjord
Vanuit Hjerkinn rijd je richting het noordwesten naar een hele bijzondere Noorse attractie: de Trollstigen. Deze autoroute is iets meer dan 100 kilometer lang, heeft 11 haarspeldbochten en biedt enorme uitzichten over de bergtoppen, groene valleien, fjorden en watervallen. De wereldberoemde Geirangerfjord is hier het paradepaardje. De mooiste uitzichten op de Geirangerfjord heb je vanaf uitkijkpunt Dalsnibba. Je kunt hier een kajak huren en de watervallen van dichterbij bekijken. Er zijn enkele campings waar je uit kunt kiezen om te overnachten te midden van het prachtige landschap.

Jostedalsbreen en Sognefjord
Aansluitend rijd je richting het zuiden naar Fjærland. Dit dorpje bevindt zich aan de voet van de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van Europa, en is een van de toegangspoorten van Nationaal Park Jostedalsbreen. Avonturiers kunnen hier deelnemen aan de wandeling door de gletsjer onder begeleiding van een gids. Van de grootste gletsjer reis je door naar de langste en diepste fjord van Noorwegen: de Sognefjord. Deze iconische bestemming is maar liefst 204 kilometer lang en biedt onderweg tal van vertakkingen, gletsjers en kleine pittoreske dorpjes. Een paar mooie vertakkingen van de fjord zijn de Nærøyfjord en Lustrafjord, die ook te bewonderen zijn per boottocht.

Lees het hele artikel in reismagazine De Mooiste Rondreizen #1 2021. Bestellen kan hier >>
Of lees al onze premium content online. Aanmelden kan hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BESTEL ONZE ORIGINALS

Meridian Travel