3703158802?profile=RESIZE_710xTurkish Airlines kondigt vluchten aan naar haar vierde bestemming in China, de stad Xi’an. Turkish Airlines begon zijn vluchten naar China in 1999 met de bestemming Beijing. Na Beijing volgden ook Shanghai en Guangzhou en viert Turkish Airlines dit jaar het 20-jarige jubileum van aanwezigheid in het land.

Na de ontmoeting tussen voorzitter van de raad van bestuur en het Executive Committee van Turkish Airlines, İlker Aycı, en secretaris van het partijcomité van de provincie Shaanxi, Hu Heping, op 5 november 2019, is een overeenkomst gesloten dat Turkish Airlines vluchten naar de bestemming Xi'an gaat starten.

Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en ligt bij het Oostelijke einde van de Zijderoute. Ook is het de locatie van het Terracottaleger. De stad wordt ook wel gezien als meest historische stad van China, en was rond 250 jaar voor Christus zelfs de grootste stad ter wereld. Al deze historie maakt de tegenwoordig moderne stad een interessante toeristische bestemming in China.

Voorzitter van de raad van bestuur en het Executive Committee van Turkish Airlines, İlker Aycı over de nieuwe Xi’an-vluchten: “We verwachten dat de vluchten naar Xi’an zullen bijdragen aan de toerisme, handel, cultuur en economie tussen de twee landen.”

Vluchten naar Xi’an zullen vanaf eind 2019 in eerste instantie drie keer per week worden uitgevoerd, en nemen geleidelijk in aantal toe wanneer het zomerschema van 2020 begint. Met de lancering van de bestemming Xi’an zullen de vluchten van Turkish Airlines naar China toenemen tot in totaal 24 vluchten per week.