9701640695?profile=RESIZE_710xDroom je van dikke pakken sneeuw, bomen die op marshmallows lijken, een tocht met de hondenslee en het noorderlicht? In Lapland, ver weg van de dagelijkse drukte, vind je in een van de laatste wildernissen van Europa rust, ruimte en een groot gevoel van vrijheid. Dankzij de ligging boven de poolcirkel wordt het er in de zomermaanden niet donker en staat de middernachtzon aan de hemel. In de winter zorgt het noorderlicht voor een magisch lichtspektakel boven het besneeuwde taigalandschap: de echte winter beleef je in Lapland.

In Lapland hangt magie in de lucht. Het jaar rond oefent het licht een bijzondere aantrekkingskracht uit. In het begin van de winter komt de zon nauwelijks op en tovert de rozeachtige gloed kaamos de omgeving om tot een sprookjesdecor. Ook het noorderlicht geeft kleur aan het landschap en laat niemand onberoerd.

Even voorstellen
Lapland is de naam van het gebied dat de noordelijke delen van Noorwegen, Finland en Zweden (en een stukje Rusland) omvat. Daarbij verschilt Noors Lapland erg van het Zweedse en Finse Lapland. De Noorse regio wordt gekenmerkt door de bergachtige kust en de karakteristieke eilandengroepen de Lofoten en Vesterålen. Het is hier in de winter ook erg koud, maar vanwege de warme golfstroom is het er net iets warmer dan bij de buren. De kans op dikke sneeuwpakken is hier het grootst tussen januari en maart. De stad Tromsø is vaak je uitvalsbasis voor reizen naar het noorden van Noorwegen en dat is bepaald geen straf: Tromsø is een levendige havenstad met restaurants waar je heerlijk kunt eten, bars en mooie architectuur, en wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd.

Lees het hele artikel in reismagazine De Mooiste Rondreizen #3 2021. Verkrijgbaar in de winkel van oktober t/m december 2021. Ook verkrijgbaar in onze webshop.

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BESTEL ONZE ORIGINALS

Meridian Travel