Detroit is een stad in de staat Michigan in de Verenigde Staten. De stad werd gesticht in 1701 door de Franse kolonist Antoine de la Mothe Cadillac en werd de hoofdstad van de provincie Michigan in 1805. In de 19e eeuw was Detroit een belangrijk centrum voor de productie van wagens, met name de autoindustrie. De stad werd ook wel "Motor City" genoemd vanwege het belang van de autosector voor de economie van de stad. In de 20e eeuw bleef Detroit een belangrijke stad voor de autoindustrie, met grote bedrijven zoals General Motors, Ford en Chrysler die er gevestigd waren. De stad groeide snel en in 1950 had het een bevolking van bijna 2 miljoen mensen. In de jaren 60 en 70 kwam er echter verandering in de industrie en begon de autoindustrie te verhuizen naar andere delen van het land en naar het buitenland. Dit leidde tot een economische downturn in Detroit en veel mensen verlieten de stad.

In de afgelopen decennia heeft Detroit geprobeerd zichzelf opnieuw uit te vinden en heeft het zich gericht op de dienstensector, toerisme en technologie. Hoewel de stad nog steeds te maken heeft met economische en sociale uitdagingen, is het bezig met een comeback en zijn er tekenen van revitalisatie. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden en attracties in Detroit, waaronder het Detroit Institute of Arts, het Henry Ford Museum en het Motown Museum. De stad is ook bekend om haar muziekgeschiedenis en heeft een levendige muziekscene met verschillende clubs en festivals.

Bezienswaardigheden en highlights van Detroit
Er zijn tal van bezienswaardigheden en attracties in Detroit die een bezoek waard zijn als je de stad bezoekt. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Het Detroit Institute of Arts
Een wereldberoemd museum met een uitgebreide collectie kunstwerken uit de hele wereld, van oudheid tot heden. Het museum heeft ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.
www.dia.org

Het Henry Ford Museum
Een museum van technologie, innovatie en Amerikaanse geschiedenis. Het museum heeft onder andere de originele limousine van President Kennedy en de bus waarin Rosa Parks weigerde op te staan voor een blanke passagier.
www.thehenryford.org/museum

Het Motown Museum
Een museum dat is gewijd aan de muziekgeschiedenis van Detroit en de opkomst van het Motown-label, dat bekende artiesten als Marvin Gaye, Stevie Wonder en The Supremes produceerde.
www.motownmuseum.org

De Belle Isle Park
Een groot stadspark op een eiland in de Detroit River. Het park heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder een kas, een aquarium en een golfbaan.
www.belleisleconservancy.org/explore-belle-isle

De Campus Martius Park
Een populaire openbare ruimte in het centrum van de stad, met een ijsbaan in de winter en verschillende foodtrucks en activiteiten in de zomer.
www.campusmartiuspark.org

De Fox Theatre
Een historisch theater met regelmatig optredens van muzikanten, theaterstukken en andere evenementen. Het theater is ook bekend om zijn prachtige Moorische architectuur.
www.olympiaentertainment.com/venues/detail/fox-theatre-detroit

Leuke bars, clubs en restaurants in detroit
Er zijn tal van leuke bars, clubs en restaurants in Detroit die een bezoek waard zijn als je in de stad bent. Hier zijn enkele voorbeelden:

The Whisker Parlor
The Whiskey Parlor is een bar in het centrum van de stad met een ruime selectie whiskey's en een gezellige sfeer.
www.thewhiskeyparlor.com

The Sugar House
The Sugar House is een trendy bar in het Corktown-district met een ruime selectie cocktails en regelmatig livemuziek.
www.thesugarhousedetroit.com

The Magic Stick
The Magic Stick is een bekende club in de stad met regelmatig optredens van bekende artiesten.
www.majesticdetroit.com/magic-stick

The peterboro
The Peterboro is een populaire bar in het Midtown-district met een ruime selectie cocktails en een gezellige sfeer.
thepeterboro.com

The Hudson Cafe
The Hudson Cafe is een populair restaurant in het Corktown-district met een ruime selectie ontbijt- en lunchgerechten.
www.thehudsoncafedetroit.com

The Aparatus Room
The Apparatus Room is een chique restaurant in het centrale gebouw van het Detroit Foundation Hotel, met gerechten die zijn geïnspireerd op de Amerikaanse keuken.
www.theapparatusroom.com

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele leuke bars, clubs en restaurants die Detroit te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een gezellige bar, een dansclub of een goed restaurant, je zult zeker iets naar je smaak vinden in deze stad.

Interessante wijken en buurten in detroit
Detroit heeft tal van interessante wijken en buurten die een bezoek waard zijn als je de stad bezoekt. Hier zijn enkele voorbeelden:

Corktown
Een historische wijk in het westen van het centrum van de stad. De wijk heeft een aantal leuke bars, restaurants en winkels en is ook bekend om haar Ierse erfgoed.
www.corktowndetroit.com

Midtown
Een wijk in het centrum van de stad met een aantal bekende attracties, zoals het Detroit Institute of Arts en het Wayne State University. De wijk heeft ook een levendige bar- en restaurantscene.
www.midtowndetroitinc.org

East Jefferson Avenue
Een wijk langs een belangrijke boulevard in het oosten van de stad. De wijk heeft een aantal leuke winkels en restaurants en is ook bekend om zijn historische huizen.
www.visitdetroit.com/neighborhoods/east-jefferson-avenue

The Fisher Building
Een historisch gebouw in het New Center-district met een aantal leuke winkels en restaurants op de begane grond. Het gebouw is ook bekend om zijn prachtige architectuur.
www.thefisherbuilding.com

Eastern Market
Een historische markt in het oosten van de stad met een ruime selectie aan voedsel- en bloemenkraampjes. De markt is ook bekend om haar kunstmarkten en andere evenementen.
www.easternmarket.org

Hier ligt Detroit:

MEER NOORD-AMERIKA

Canada | Verenigde Staten

OVER DE VERENIGDE STATEN

De Verenigde Staten heeft als bijnaam 'het land van de onbegrensde mogelijkheden'. Ook voor reizigers gaat deze bijnaam op. Je kan er op alle denkbare manieren je vakantie doorbrengen. Huur een camper of een auto, maak een stedentrip, blijf op het strand hangen of laat je onder dompelen in de uitgestrekte natuur. Het kan allemaal!

DE MOOISTE NATIONAL PARKS VAN DE VERENIGDE STATEN

Informatieve en inspirende reisgids met reportages, praktische tips en achtergronden over een selectie van de mooiste Nationale parken in de Verenigde Staten.
Lees meer >>

DE LEUKSTE BUURTEN & WIJKEN VAN NEW YORK

Informatieve en inspirerende reisgids met reportages, praktische tips en achtergronden over de leukste buurten en wijken in New York City.
Lees meer >>

LEES ONS MAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren